BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

FOTO EXCLUSIV: Baia Mare îngropată în gunoaie! ”Ce frumos ne întâmpinăm oaspeții din Italia!!!” Ne-au citit și au început să curețe zona (actualizare)

”Am musafiri din Italia” Ce frumos ne întâmpinăm oaspeții străini. Superb. Am zis să fiu corectă și i-am declarat și pe cei trei copii. Plătesc pentru 5 persoane gunoi. Așa e corect. Am și un apartament gol și m-au pus să plătesc și acolo pentru o persoană. Am plătit tot. Sunt la zi iar ei își bat joc de noi și ne-au îngropat în gunoaie. Acum de Crăciun. Să vadă și oaspeții noștri din străinătate orașul nostru frumos. Zici că suntem la groapa de gunoi” ne-a transmis o cititoare care locuiește pe strada Pătinișului din Baia Mare.

ACTUALIZARE

La nici o oră de la publicarea articolului în zona prezentată de noi au sosit echipe de muncitori ”înarmați” cu lopeți. Aceștia au început să curețe zona. Au încarcat o remorcă dar și o mașină de gunoi. Nu a fost suficiente utilajele la cât gunoi era.Trebuie să spunem că ne bucură faptul că articolele noastre sunt citite de cei din Primăria Municipiului Baia Mare și acționează de urgență pentru a rezolva problemele semnalate de noi.

Primăria Baia Mare refuză să plătească facturile pe anul 2021. Au achitat până acum un ”mizilic” din facturile restante

În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de vineri, 17 decembrie, s-a constatat că la nivelul municipiului Baia Mare riscul epidemiologic generat de necolectarea deșeurilor menajere este unul ridicat. Cei de la CJSU au oferit și soluția pentru rezolvarea acestei probleme și anume „în vederea reducerii riscului epidemiologic la nivelul zonelor afectate sau potențial a fi afectate de manifestarea tipului de risc este necesară luarea de măsuri de urgență de către administrația publică locală și alte servicii implicate pentru colectarea deșeurilor menajere”. Bun. Asta au decis cei de la CJSU și totuși încă Baia Mare are gunoaiele la vedere peste tot.

Astăzi, cei de la Drusal au ieșit public și au demontat rând pe rând toate afirmațiile făcute vinerea trecută de către liderul administrației județene, Ionel Bogdan. Războiul continuă, iar Baia Mare arată în continuare ca un oraș mizerabil. Gata cu curățenia cu care unii se lăudau peste tot.

„Spre surprinderea noastră, aceste lucruri neadevărate au fost spuse chiar de către președintele Consiliul Județean Maramureș, Ionel Bogdan. În primul rând s-a spus ca Drusal a acceptat sa reia activitatea după acea plată facută de Primăria Baia Mare. Au fost două întâlniri pe această temă, la niciuna din aceste întâlniri primarul de Baia Mare nefiind prezent, fiind plecat din localitate. Ni s-a pus că nu se știe ce soluții financiare are Primăria Baia Mare. A urmat o a doua întâlnire, însă Primăria Baia Mare nici nu s-a prezentat la întâlnire. Noi am spus că dorim să ne fie plătite cele mai vechi cinci facturi datorate de către Primăria Baia Mare. A doua inexactitate afirmată de către Ionel Bogdan a fost că noi am plătit doar 200.000 lei celor de la Târgu Mureș. Am primit o notificare de la operator, în care ni s-a spus că, dacă nu plătim banii pe care îi avem de plătit, transportatorii noștri nu vor avea acces și ni se vor pune propriri pe conturi. Am făcut plata a 630.000 de lei și am adus și copii validate de bancă pentru plățile ce le-am făcut, ca să arătăm că ceea ce s-a spus de Ionel Bogdan este neadevărat”, a spus Mihai Apan, directorul Drusal Baia Mare.

Oficialii Drusal recunosc că singura lor greșeală a fost aceea că au acceptat să lucreze fără să fie plătiți și au avut încredere în Primăria Baia Mare că va plăti banii datorați. Nu a fost să fie, iar acum Baia Mare traversează o criză fără precedent. Mai mult, oficialii Drusal acuză Consiliul Județean că pune presiune pe Drusal în condițiile în care presiunea ar trebui să fioe pusă pe Primăria Baia Mare care are de plătit facturi restante de câteva milioane de lei.

Tot în cadrul conferinței de presă s-a spus că pentru Baia Mare este nevoie de 7 masini și un total de 25 de oameni. Apoi, Drusal atrage atenția că  nu avem unde să ducem gunoaiele din 1 ianuarie 2023. 800 de tone vor putea fi duse la Harghita, iar restul de 3500 de tone „nu știm unde le vom duce. Harghita e un depozit scump, drumul e foarte lung, costuri cu transport pe masură. Am aflat de la CJ Maramureș se încearcă intrarea la Oradea, unde avem si o suprataxare pentru cei care sunt din afara județului de 30 de euro/tonă”. S-a mai spus că se face colectarea gunoiului cu oameni nespecializați, cu utilaje care nu sunt pentru așa ceva, depozitarea se face pe un depozit neautorizat, nu există instalație pentru levigat, levigat care va ajunge în râul Săsar și de aici mai departe, ceea ce ne poate aduce în fața unui scandal transfrontalier.

Sursa: text și video ZiarMM.ro. foto: cititori – www.vasiledale.ro.

Te-ar putea interesa si

PERCHEZIŢII: Petarde, trofee de cerb, colţi de mistreţ şi capcane găsite la locuinţa unui tânăr de 19 ani din Petrova

Vasile Dale

ACTUALIZARE / IPJ MARAMUREŞ ŞI STS REACŢIONEAZĂ: Șoferul inconștient a fost identificat (VIDEO)

Vasile Dale

EXCLUSIV: Copilul mort băgat de tată în cuşca câinelui, la Sighetu Marmaţiei, ar fi murit pentru că nu a primit mâncare şi apă

Redactie

1 mesaj

ASB decembrie 22, 2021 at 2:18 pm

Daca e sa fim sinceri, Italienii au mai vazut din astea, nici la ei nu a fost mai bine acum ceva vreme.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult