BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

GER DE CRAPĂ PIETRELE: -17,5 grade C la staţia meteo Iezer, munţii Rodnei – Borşa

Traficul rutier se desfăşoară în condiții de iarnă în judeţ. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat și umed, respectiv curat și parțial umed. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 16 utilaje și au răspândit 87 tone de material antiderapant. Pe sectoarele de drumuri județene s-a acționat cu 20 de utilaje și s-au împrăștiat 140 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit, fulguieste pe DN18 la Vișeu de Sus, respectiv pe DN18B la Târgu Lăpuș. Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul prezintă intensificări temporare în zona de munte. Vremea va fi rece, izolat geroasă la începutul intervalului. Cerul va deveni mai mult noros. În cursul nopții pe arii relativ extinse va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în zona de munte. Cantitățile de apă vor depăși local 10…15 l/mp, izolat 20 l/mp.

Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări temporare în zona montană înalta cu viteze la rafală de peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea, iar izolat și la cote mai reduse și în zonele joase, cu viteze la rafală de până la 40…45 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 și -2 grade, iar cele minime, în creștere semnificativă față de noaptea precedentă, între -7 și -4 grade.

Stratul de zăpadă măsură până la 45 cm la stația meteo Iezer, 20 cm la Cavnic, 18 cm la Poiana Borșa, 15 cm în Pasul Gutâi, 5 cm la Sighetu Marmației, Târgu Lăpuș și Ocna Șugatag. Gheață este prezența la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Bârsau și Firiza.

Curg sloiuri de gheață pe cursul râurilor Lăpuș, Cavnic, Mara, Ruscova și Tisa. Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apă. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Te-ar putea interesa si

SALVATORI DE SĂRBĂTORI: Pentru 122 de copii din zonele izolate din Borșa a venit Iepurașul (galerie foto)

Vasile Dale

GALERIE FOTO / ACTUALIZARE: Hypermarketul Metro, evacuat din cauza mirosului de gaze naturale

Redactie

DOLIU în folclor. Un cunoscut interpret de muzică populară a fost găsit MORT în casă. Avea doar 31 de ani

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.