BREAKING NEWSMaramuresul Istoric

SIGHETU MARMAŢIEI: Programul Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă Marmația 2021

Municipiul Sighetu Marmației, în parteneriat cu Centrul Cultural, Muzeul Satului Maramureșean și Universitatea Babeș-Bolyai, Extensia Sighetu Marmației/Facultatea de Geografie, organizează în Muzeul Satului Maramureșean, pe data de 27 decembrie 2021, a LIII-a ediție a Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă Marmația 2021.
Festivalul Marmația este cel mai longeviv eveniment de acest gen din România. În fiecare an în data de 27 decembrie, la Sighetu Marmaţiei îşi dau întâlnire într-un spectacol tradițional de cântec și bucurie colindători din Țara Maramureșului și întreaga Românie.
Luni, 27.12.2021, la ora 13.00 pe ulițele din Muzeul Satului, pornește Alaiul – parada ansamblurilor populare din satele maramureșene și invitații lor.
Anul acesta s-a optat pentru un concept participativ la care sunt invitați să contribuie toți cei prezenți: artiști, comunitate și turiști.
După paradă, până la ora 16.30, în patru puncte dedicate din muzeu se vor prezenta și explica principalele valori culturale maramureșene de care se leagă Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă: colindele, dansurile și jocurile de iarnă, scenariile de teatru popular și contextul general în care au evoluat ele – Maramureș – Civilizația lemnului.
Accesul spre muzeu este facilitat de compania de transport local MaraNord, începând cu ora 12.00 din Cuza-Vodă, cu o frecvență de 30 de minute.

Te-ar putea interesa si

PRELUARE ACTUALMM: Cum a fost prins violatorul din Satulung, dat în urmărire generală după ce și-a abuzat nepoata de 6 ani

Redactie

ACTUALIZARE: Directorul CN „Dragoş Vodă” din Sighetu Marmaţiei, infectat cu COVID-19, a decedat în această dimineaţă

Redactie

FOTO, VIDEO: Accident rutier pe str. Victoriei

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.