BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV DROGURI: VIDEO – Sighetean prins de ofițerii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Maramureș în flagrant. 2 kg de cannabis. Suspectul arestat preventiv (actualizare 2)

Informații de ultimă oră ne-au sosit de la Sighetu Marmației, în cartierul Costructorului. Acolo spun sursele noastre ar fi avut loc un flagrant organizat se pare de lucrătorii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Maramureș, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș. La acțiune au participat și polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației.

Prinderea în flagrant a unei persoane care fi vândut droguri ar fi fost o reușit iar apoi ar fi fost emise mandate de percheziție la mai multe domicilii de pe raza municipiului Sighetu Marmației.

Deocamdată oficial nu se pot furniza detalii despre aceasta acțiune desfășurată în prag de Revelion.

ACTUALIZARE

În data de 30.12.2021, în baza delegarii procurorului D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au desfășurat o acţiune pe linia combaterii traficului de droguri de risc, pe raza localității Sighetu Marmației, în care a fost prins în flagrant un cetăţean român având asupra sa substanțe interzise și au confiscat aproximativ 2 kg de droguri de risc, posibil canabis.

Astfel, în jurul orei 17.00, pe o stradă din Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră au oprit pentru verificări un cetăţean român. În momentul în care i s-au solicitat actele de identitate, bărbatul a scos din buzunarul hainei un pachet pe care l-a aruncat pe jos, încercând să fugă, însă imediat a fost reținut și imobilizat.

În pachetul respectiv, poliţiştii de frontieră au descoperit o substanță de culoare verde oliv, care în urma cântăririi a rezultat cantitatea de 128,5 g substanţă vegetală, posibil canabis.

În continuarea cercetărilor, în baza unui mandat de percheziţie emis de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș, la un imobil folosit de către persoana în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat o percheziție domiciliară, în urma căreia au descoperit două pungi care conţineau 1.853,9 g de substanță vegetală, de culoare verde oliv, posibil canabis. La percheziție a participat și un lucrător din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureș.

Întreaga cantitate de substanță vegetală a fost ridicată în vederea confiscării si trimisă spre expertizare la laboratorul de specialitate, iar cetăţeanul român, în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, este cercetat acum pentru trafic de droguri de risc, mai exact cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri pentru consum propriu fără drept.

Procurorul din cadrul DIICOT – Biroului Teritorial Maramureș, în baza probatoriului administrat, a emis ordonanță de reținere pe o durată de 24 ore, persoana în cauză fiind depusă la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă – I.P.J. Maramureș, urmând ca azi, 31.12.2021, procurorul să analizeze necesitatea formulării propunerii de arestare preventivă.

ACTUALIZARE 2: Suspectul arestat preventiv pentru 30 de zile

Ieri, 30 decembrie, începand cu ora 16,45, în urma unei constatări efectuate de către polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației, lucratorii de politie judiciară din cadrul B.C.C.O. Cluj Napoca – S.C.C.O. Maramureș împreuna cu polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației, în baza delegării procurorului D.I.I.C.O.T. – B.T. Maramureș, au desfășurat o acțiune constând în punerea în executare a unui mandat de percheziție domiciliară, a unui mandat de aducere, verificări, audieri de persoane și administrarea altor mijloace de probă utile în cauză.

Cu ocazia percheziției domiciliare, au fost descoperite și ridicate în vederea cercetărilor cantitatea de 1,8539 kg substanță vegetală susceptibila a fi canabis, diferite obiecte și bunuri purtătoare de urme și/sau care interesează cauza.

Cu ocazia constatării, au mai fost descoperite asupra persoanei bănuite de comitereafaptei, un bărbat de 54 de ani din Sighetu Marmației, cantitatea de 128,5 grame de canabis.

În urma administrării probatoriului, azi, 31 decembrie, procurorul D.I.I.C.O.T. a luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de bărbatul de 54 de ani, a pus în mișcare actiunea penala și a formulat propunere Tribunalului Maramures de arestare preventivă, iar în n urma propunerii, Tribunalul Maramureș a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, faptă prevăzută de art.2, alin.1, din Legea 143/2000 actualizată.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO: Calul unui localnic din Coltău a fost ucis cu brutalitate în grădina gospodăriei de persoane necunoscute (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

PENTRU A NU INTRA ÎN CARANTINĂ: Trei români, din Maramureş şi Prahova, au încercat să evite controlul de frontieră

Redactie

FOTO, VIDEO EXCLUSIV – A DOUA TENTATIVĂ: O tânără s-a aruncat de la etajul 4 al unui bloc de pe strada Păltinișului din Baia Mare (ACTUALIZARE)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.