Important

RUTIERE: Patru bărbați care au comis infracțiuni la regimul rutier depistați de polițiști

Vineri, 31 decembrie, la ora 11.20, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Fărcașa au oprit pentru control un autovehicul tip ATV, condus pe D.J. 108P, în localitatea Bicaz.
Conducătorul ATV- ului a fost identificat ca fiind un bărbat de 60 de ani din Bicaz care nu deține permis de conducere.
Întrucât conducătorul autovehiculului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Centrul de Permanenţă Fărcaşa, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sâmbătă, 01 ianuarie, la ora 06.30, polițiștii bămăreni au intervenit la un accident rutier produs pe strada Grănicerilor din municipiu.
La fața locului, polițiștii au constatat faptul că un autoturism condus de către un tânăr de 23 de ani din Lăpuș, dinspre bulevardul Unirii către strada Păltinișului, a intrat în coliziune cu un stâlp situat pe partea stângă a sensului de mers, rezultând doar avarierea autoturismului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus ulterior la Spitalul Județean de Urgentă Dr. Constantin Opriș Baia Mare, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
De asemenea, în urma verificărilor s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

ACTUALIZARE: Față de tânărul de 23 de ani din Lăpuș, reținut în data de 03 ianuarie a.c, pentru că a fost depistat conducând sub influența alcoolului și fără permis de conducere, Judecătoria Baia Mare a dispus ieri măsura arestării preventive pentru 30 zile.

Tânărul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acesta a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

Sâmbătă, 01 ianuarie, la ora 22.30, în timp ce patrula de siguranță publică din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Bogdan Vodă exercita atribuțiile de serviciu, a oprit regulamentar pentru control un autoturism condus pe D.J. 186C – Ieud.
La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 25 de ani din Ieud.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Centrul de Permanență Dragomirești unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Aseară, 02 ianuarie, la ora 23.10, în timp ce patrula Secției 7 Poliție Rurală Suciu de Sus exercita controlul și supravegherea traficului rutier pe DJ 171 C, între localitățile Cupșeni – Libotin, a oprit pentru control un autoturism care circula din direcția Cupșeni – Libotin.
La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 18 ani din Târgu Lăpuș care nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Acțiuni rutiere

În prima zi din noul an, polițiștii Serviciului Rutier Maramureș au efectuat o acțiune pe linia combaterii execeului de viteză, pe D.N. 1 C, Baia Mare- Seini-Valea Chioarului.
În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, din care 17 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare totală de 10.440 de lei.
Ca măsură complementară s-a dispus reținerea a opt permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Totodată, polițiștii din Seini au efectuat o acțiune ieri, 02 ianuarie în cooperare cu Serviciul Rutier Maramureș, pe linie de circulație rutieră, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză.
În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.975 lei.
Ca măsură complementară s-a dispus reținerea a șase permise de conducere.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Avionul HiSky Baia Mare – Paris Beauvais a decolat cu 6 ore întârziere. Aeronava prezenta scurgeri

Vasile Dale

NU VĂ MAI BATEȚI JOC DE CETĂȚENI!

Vasile Dale

SIGURANŢA LA VOT: Structurile MAI din Maramureş, angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor locale

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.