Important

LA MULŢI ANI: SMURD Maramureş, la 12 ani

Astăzi se împlinesc 12 ani de când medicii, asistenţii și pompierii-paramedici S.M.U.R.D. au intrat în conştiinţa maramureşenilor ca simboluri ale speranţei, ale ajutorului venit rapid, în cele mai grele clipe. Personalul serviciului a fost la datorie 24 de ore din 24 şi a intervenit cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie.

De la operaționalizarea serviciului, cele 10 echipaje S.M.U.R.D., care activează în cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian”, Gărzii nr.2 de Intervenție Fărcașa, Punctului de lucru Șomcuta Mare, Punctului de lucru Cavnic, Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației, Gărzii nr. 2 de Intervenție Bogdan Vodă, Secției de Pompieri Vișeu de Sus, Gărzii nr. 2 de Intervenție Borșa și Pichetului de Pompieri Târgu Lăpuș, au intervenit în aproape 69000 de cazuri. Din totalul echipajelor S.M.U.R.D., 9 sunt de prim ajutor E.P.A. și unul de Terapie Intensivă Mobilă- T.I.M. Personalul care încadrează echipajele de prim ajutor S.M.U.R.D. Maramureș este alcătuit din 280 de paramedici-pompieri.
Din anul 2016, 215 voluntari s-au alăturat personalului SMURD, după ce au absolvit cursul de prim ajutor de bază, iar 10 dintre aceștia au absolvit și cursul de prim ajutor calificat, descarcerare și operațiuni de salvare.
„La ceas aniversar, le urăm colegilor noștri multă sănătate și putere de muncă în nobila lor misiune. La mulți ani!”, spun reprezentanţii ISU Maramureş.

Te-ar putea interesa si

Crăciun în Maramureș – ediția a XV-a. Recreăm ~ încă o dată ~ atmosfera Crăciunului de altădată!

Vasile Dale

Trenulețul cu sateliți Starlink pe cerul Băii Mare! Cât costă accesul la internet (VIDEO)

Vasile Dale

EVENIMENT SALVAMONT: Dr. Ludovic Gyorffy, Cetățean de Onoare al județului Maramureș pentru întreaga activitate desfășurată în slujba salvării vieților oamenilor

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.