BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

NEGLIJENŢA SE PLĂTEŞTE: Membrii unei familii din Remeţi au ajuns la spital diagnosticaţi cu trichineloză. Au tăiat porcul fără examen trichineloscopic

Deși în mod constant populația este avertizată privind obligativitatea/importanța executării examenului trichineloscopic pentru porcii sacrificați, sunt persoane care ignoră recomandările DSVSA Maramureş.

Din păcate pentru neglijența unora, ajung să plătească/sufere familii întregi. Astfel în urma unei notificări făcute de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Maramureș asupra internării unor persoane cu simptome ce pot fi atribuite trichinelozei, o echipă a Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Maramureș a demarat investigațiile pentru elucidarea cazului. Din păcate suspiciunea celor de la DSP a fost confirmată: în congelatorul familiei din Remeți a fost identificată carne de porc, infestată masiv cu Trichinella Spirallis. Cantitatea de aproximativ 80 kg carne și preparate din carne a fost confiscată, urmând a fi denaturată de către DSVSA.

Ancheta epidemiologică efectuată de instituția noastră a relevat că porcul provenea din județul Bistrița Năsăud, acesta fiind sacrificat și preparat în același județ și transportat ulterior la domiciliul celor în cauză.„Menționăm că examenul trichineloscopic nu a fost efectuat de cei care au sacrificat porcul”, spun reprezentanţii DSVSA.

Te-ar putea interesa si

ŞOMCUTA MARE: POLIŢIŞTI ATACAŢI CU PIETRE. PATRU TINERI SĂLTAŢI DE MASCAŢI CU FOCURI DE ARMĂ

Vasile Dale

L-AŢI VĂZUT? Băiat de 13 ani din Groşii Ţibleşului, căutat de poliţie şi familie

Redactie

FOTO, VIDEO / ACTUALIZARE: Intervenţie în forţă la un incendiu izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din oraşul Cavnic. Dosar penal pentru distrugere

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult