Important

ÎNVĂŢĂMÂNT: Procent covârșitor de membri SLI Maramureş la greva de astăzi

Astăzi, 19 ianuarie 2022, membrii Sindicatului Liber din Învățământ (SLI MM) și-au încetat activitatea timp de două ore pentru a se alătura grevei de avertisment derulate la nivel național, fără a renunța însă la supravegherea preșcolarilor/ elevilor și a patrimoniului din unitățile școlare.
Acțiunea de protest s-a desfășurat în 159 de unități școlare din Maramureș afiliate SLI MM. Din datele transmise de către liderii sindicali, la greva de avertisment de astăzi au participat nu mai puțin de 4.680 de membri SLI MM, reprezentând 80% din totalul celor afiliați. În intervalul de derulare a grevei de avertisment, nu a fost semnalat vreun incident.
”Protestul de azi s-a îndreptat împotriva atitudinii guvernanților față de sistemul educațional și față de personalul angajat în acest sistem ce ar trebui să fie prioritar. Toate deciziile adoptate în ultimii doi ani au dus la scăderea dramatică a veniturilor și, implicit, a nivelului de trai pentru toți salariații din învățământ. Mai mult, nealocarea a 6% din PIB, așa cum prevede Legea Educației Naționale, aduce prejudicii întregului sistem educațional. Împreună, însă, avem speranța că putem să schimbăm lucrurile în bine pentru educația din România. Suntem recunoscători tuturor membrilor de sindicat care, astăzi, s-au alăturat acțiunii și le transmitem că, doar împreună, suntem mai puternici!”, subliniază prof. Ioana Petreuș, președintele SLI MM.
Reamintim principalele revendicări sindicale care au declanșat, încă, de la finalul anului trecut, acțiunile de protest la nivel național: subfinanțarea sistemului de învățământ; nerespectarea Legii-cadru nr.153/ 2017 a salarizării; neadoptarea condițiilor legale privind salarizarea personalului didactic auxiliar și nedidactic; neacordarea sporurilor pentru condiții de muncă.
După această grevă de avertisment, va urma o analiză la nivelul federațiilor sindicale și, în funcție de reacția guvernanților, se va stabili o strategie pentru viitoarele acțiuni, luându-se în calcul inclusiv o grevă generală.
Sindicatul Liber din Învățământ Maramureș (SLI MM) își continuă misiunea începută în urmă cu 32 de ani, de a lupta pentru apărarea drepturilor și intereselor membrilor săi.

Te-ar putea interesa

16 ucraineni depistați la frontieră Maramureșului cu Ucraina

Redactie

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A NONVIOLENŢEI ÎN ŞCOLI: Discuții pe marginea actelor violente, cu elevii Liceului cu Program Sportiv din Baia Mare

Vasile Dale

Muzeele și casele memoriale din Maramureș au fost incluse în „Ruta Cultural Turistică a patrimoniului muzeal din România”

Redactie

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult