BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandateTara Lapusului

VREME GEROASĂ: Stația Meteo Iezer -32°C temperatura resimțită iar la Târgu Lăpuș -18°C în aer, cea mai scăzută temperatură din țară (GALERIE FOTO, VIDEO)

Din nou temperaturi mult sub 0 grade Celsius în zona noastră. La ora 7.00 erau -12°C la Sighet, iar la Târgu Lăpuș -18°C, cea mai scăzută temperatură din țară.

In data de 20.01.2022, ora 10:00 indicele de racire( IR) a depasit pragul de -32 de grade la statia meteo Iezer din vf Pietrosul Rodnei de la Borșa.

Traficul rutier în condiții de iarnă. Sectoarele de drumuri naționale au carosabilul curat și uscat, cu excepția DN18, în Pasul Gutâi, unde partea carosabilă este curată și umedă pe ambii versanți montani. S-a acționat pe sectoarele de drumuri naționale cu 7 utilaje și s-au împrăștiat 29 tone de material antiderapant și 200 litri de clorură de calciu.

Majoritatea sectoarelor de drumuri județene au carosabilul curat și uscat, În zonele de munte sunt tronsoane de drumuri cu partea carosabilă curată și umedă. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 14 utilaje și s-au răspândit 101 tone de material antiderapant. S-a acționat pentru îndepărtarea zăpezii și lărgirea părții carosabile pe DJ183 și DJ183A, zona Izvoare și pe DJ187 și DJ185. zona Poienile de Sub Munte, Valea Vișeului și Bistra. Cerul este acoperit. Vizibilitatea în trafic este bună.

Vântul prezintă intensificări temporare în zona înalta de munte. Stratul de zăpadă măsură până la 54 cm la stația meteo Iezer, 25 cm la Băiuţ, 22 cm în Poiana Borșa, 21 cm în Baia Borșa, 20 cm la Cavnic și în Pasul Gutâi, 15 cm la Târgu Lăpuș, 12 cm la Sighetu Marmației, 9 cm la Ocna Șugatag, 7 cm în Baia Mare. Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost ușor variabile.

Gheața este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Cislă, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosău, Bârsău, Suciu, Cavnic. Curg sloiuri de gheață pe cursul râurilor Tisa, Iza, Mara, Someș, Lăpuș, Cavnic și Nistru. Vremea va fi astăzi ușor mai rece față de normalul termic al perioadei. Cerul va deveni mai mult noros. Pe arii extinse vor cădea precipitații predominant sub formă de ninsoare. Izolat vor fi condiții de polei.

Local, îndeosebi la munte, cantitățile de apă vor fi însemnate, și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va suflă slab la moderat cu intensificări temporare, cu rafale de până la 45…55 km/h, iar pe crestele montane, de până la 80…90 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpadă.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 1 grad, iar cele minime între -9 și -5 grade. Izolat, în zonele joase, în prima parte a intervalului, se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIVITATE: UN CUNOSCUT SAXOFONIST A AGRESAT VANZATOAREA UNUI MAGAZIN DIN BAIA MARE. MOTIVUL ESTE HALUCINANT

Vasile Dale

JAF BANCA TRANSILVANIA: 8 ani cu executare a primit unul dintre tâlharii care au furat 371.000 lei (foto)

Redactie

EXPLOZIE DE CAZURI COVID ÎN BAIA MARE: 8.08 este incidența la o mie de locuitori. Se recomandă purtarea măștii în spații închide aglomerate și în mijloacele de transport în comun

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult