Eveniment

GER DE CRAPĂ PIETRELE ÎN MARAMUREŞ: -30 grade Celsius azi dimineaţă la Tg. Lăpuş – foto

Trafic rutier în condiții de iarnă. Sectoarele de drumuri naționale au carosabilul curat și parțial uscat, cu excepția DN18, în Pasul Gutâi, unde partea carosabilă este curată și umedă. S-a acționat pe sectoarele de drumuri naționale cu 8 utilaje și s-au împrăștiat 15 tone de material antiderapant.

Sectoarele de drumuri județene au carosabilul curat și uscat. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 6 utilaje și s-au răspândit 56 tone de material antiderapant. Cerul este senin în zona de munte și parțial acoperit în rest. Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul suflă slab, la moderat, cu intensificări temporare pe crește, unde spulberă zăpadă.

Cel mai rece a fost noaptea trecută și în această dimineață la Târgu Lăpuș și la Petrova -25 grade Celsius. Stratul de zăpadă măsură până la 50 cm la stația meteo Iezer, 48 cm la Firiza, 38 cm în Pasul Gutâi, 36 cm la Cavnic și Băiuţ, 28 cm în Poiana Borșa și Baia Borșa, 23 cm la Târgu Lăpuș, 16 cm în Baia Mare, 15 cm la Ocna Șugatag. Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost în scădere. Gheața este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Lăpuș, Suciu, Cavnic și Firiza. Sunt formate poduri de gheață pe râurile Bârsău și Nistru (apă curge pe sub podul de gheață). Curg sloiuri de gheață pe râurile Iza, Mara, Lăpuș și Someș.



Vremea va fi astăzi deosebit de rece ziua, geroasă la începutul intervalului. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi va deveni mai mult noros și pe arii extinse va ninge slab. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă viscolind trecător ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 și -5 grade, iar cele minime, în creștere față de noaptea precedentă, între -9 și -6 grade. Izolat, în zonele joase, vor fi condiții de ceață asociată cu depunere de chiciură.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Cannabis descoperit de polițiștii de frontieră asupra a doi tineri din Maramureș

Vasile Dale

RUTIERE: Impact soldat cu victime la Cătălina, bărbat reținut pentru comiterea mai multor infracțiuni

Redactie

PIETONI ACCIDENTAŢI: Bărbat lovit de o maşină condusă de o şoferiţă la Onceşti, minor accidentat tot de o şoferiţă la Vişeu

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult