BREAKING NEWSImportantRecomandate

FOTO: Baia la copcă, în Maramureş. „Simţi ca şi cum ar trece curenţii şi ar îngheţa pe tine” – Lorant Bitto din Baia Mare

O tradiţie pentru ruşi şi finlandezi, baia la copcă începe să-i atragă şi pe români. Dacă cei mai mulţi dintre noi mai pun o haină pe ei când e ger, un maratonist din Baia Mare se dezbracă şi intră în apa rece ca gheaţa a unui lac.

La minus 7 grade celsius afară, Lorant si a pregătit copca şi a tăiat gheaţa de 25 de centimetri cu drujba. Fără să mai stea pe gânduri s-a aruncat în apă.

„Mă aşteptam să fie un pic mai rece, dar totuşi… e perfectă”, spune Lorant.

Bărbatul a stat un minut în apele îngheţate, timp în care a experimentat senzaţii cu adevărat extreme.

„Simţi ca şi cum ar trece curenţii şi ar îngheţa pe tine. Trec curenţii prin tot corpul. Mi-a fost frică să mă bag prima dată cu capul apă, dar zic hai, că simţeam cum îmi amorţeşte aici sus”, spune Lorant.

Nu este însă la prima experienţă de acest gen. Şi iarna trecută, bărbatul s-a mai scăldat de două ori în apele înghețate ale lacurilor din Maramureș.

Lorant Bitto: A fost o senzaţie minunată. Parcă o energie curgea prin tot corpul. O experienţă excelentă. O să repet şi anul viitor.

Un astfel de experiment cere însă mult antrenament.

Lorant Bitto: Zic la oamenii care vor să încerce aşa ceva să nu o facă, pentru că trebuie antrenament. Cel puţin un an de zile trebuie să faci duşuri cu apă rece. Te pregăteşti cu două zile înainte psihic şi intri.

Lorant are 48 de ani, este angajat al Primăriei Baia Mare şi un împătimit al senzaţiilor extreme. Tradiţia de a face baie la copcă a moştenit o de la bunicul şi tatăl său şi speră să i o transmită şo fiului său.

Sursa observatornews.ro

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO/VIDEO: Descinderi la Vișeu de Sus – lipsire de libertate, tâlhărie calificată, șantaj și violarea vieții private. 3 indivizi au fost vizitați de mascați IPJ Maramureș (actualizare)

Vasile Dale

Motocicletă furată din Belgia, oprită în PTF Petea

Redactie

VIOLENŢĂ ÎN FAMILIE: O femeie din Bocicoiu Mare a ajuns la spital după ce fostul soţ a tăiat-o

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.