BREAKING NEWSEveniment

ACȚIUNI PE LINIE SILVICĂ: PESTE 330 MC MATERIAL LEMNOS CONFISCAT DE POLIȚIȘTII MARAMUREŞENI

Începutul acestei săptămâni a debutat cu ample activități desfășurate de polițiști pe linia combaterii ilegalităților la regimul silvic. Sub coordonarea specialiștilor din cadrul Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol – Serviciul de Ordine Publică, polițiștii maramureșeni au efectuat 28 de controale, în urma cărora s-a dispus confiscarea a peste 330 mc material lemnos și au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 85 000 lei.

Scopul prezenței polițiștilor în teren și intensificarea acțiunilor îl constituie necesitatea impunerii respectării prevederilor legale. Astfel, în perioada 31 ianuarie -01 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică, sprijiniți de cei din cadrul subunităților teritoriale ale Inspectoratului de Poliție a Județului Maramureș, de reprezentanți ai Gărzii Forestiere Cluj și ai Direcției Silvice Maramureș, au fost angrenați în activități specifice pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic.
În fapt, în cele două zile de acțiune au fost executate 28 controale, care au urmărit în principiu identificarea persoanelor care desfășoară activități ilicite în domeniu și implicit prevenirea activităților ilegale privind modul de exploatare, expediere, transport, depozitare, prelucrare și comercializare a materialelor lemnoase de către operatorii economici din domeniu.
Cu ocazia activităților derulate au fost verificate 9 depozite de material lemnos și au fost oprite pentru verificări 175 de autovehicule, o parte dintre acestea depistate în timp ce transportau material lemnos.
Polițiștii au constatat 1 infracțiune flagrantă prevăzută de art. 336 din Codul Penal, în cadrul dosarului penal întocmit fiind continuate cercetările pentru probarea activități infracționale. De asemenea, pentru neregulile constatate au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru abateri de la prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 85 000 lei.
Ca măsuri complementare, polițiștii au dispus confiscarea a 338,11 mc material lemnos, în valoare de aproximativ 130.000 lei.
Combaterea delictelor silvice rămâne prioritatea polițiștilor, astfel că acest gen de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Te-ar putea interesa si

NOI RESTRICŢII: Echipajele de poliție și jandarmerie verifică respectarea interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, între orele 23.00 şi 5.00

Redactie

FOTO – ACCIDENTE BAIA MARE: Minoră lovită de mașină. O căruță a fost lovită de un autoturism

Vasile Dale

ÎNTRE COLŢIREA ŞI HIDEAGA: A rupt cu maşina un stâlp, apoi a ajuns pe câmp

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.