BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

VIDEO: Haită de lupi, filmată de un șofer pe ulițele unui sat din Maramureș, la poalele munţilor Ţibleş

Imagini neobişnuite într-un sat din Maramureş. Un şofer a surprins cu camera de bord mai mulţi lupi care se plimbau nestingheriţi pe şosea.
Animalele s-au speriat când au văzut farurile maşinii şi au luat-o la fugă. Cel mai probabil, lupii au coborât de pe munte pentru a căuta mâncare.

Satul în care au fost văzute animalele este foarte aproape de poalele munţilor Ţibleş, în localitatea Groşii Ţibleşului.

sursa video: Darius Pop/facebook.com

Prezența lupilor în pădurile din România
Potrivit experților de mediu din cadrul WWF România, în țara noastră, populația de lup nu a dispărut niciodată, datorită protecției înalte oferite de Munții Carpați. Din cele mai vechi timpuri, lupul a reprezentat un simbol al inteligenței și rezistenței, numeroase tradiții și obiceiuri românești fiind legate de conviețuirea alături de acest carnivor impresionant.

„Datele oficiale indică o populație stabilă, de 2.500 până la 2.900 de lupi, răspândiți în zone de dealuri înalte și munți de joasă altitudine, pe tot cuprinsul lanțului carpatic. Densitatea medie pe teritoriul României este de 1,95 lupi la 100 km2.

În ciuda unei populații destul de mari de care se bucură țara noastră, specia este amenințată de invadarea habitatului, de defrișările și lucrările de infrastructură care fragmentează pădurile, de braconaj, de prezența câinilor maidanezi în habitatele naturale.

Pe teritoriul UE, inclusiv în România, lupii sunt protejați de Directiva Habitate, care îi include pe lista speciilor de animale protejate care nu pot fi vânate în scop de agrement. În România, lupii pot fi ”recoltați” în baza ordinelor de derogare emise de Ministerul Mediului, doar în cazul în care anumite exemplare au atacat sau constituie un pericol iminent pentru animalele de fermă”, arată WWF România.

Te-ar putea interesa si

DESCINDERI ÎN CLUBURILE BĂIMĂRENE: Scandalagiii, persoanele aflate în stare de ebrietate şi suspectaţii de consum de droguri, în vizorul poliţiştilor

Vasile Dale

DOSARE PENALE: Animale ucise la Pribileşti şi Ulmeni

Redactie

TENTATIVĂ DE SUICID / ACTUALIZARE: Tânăr din Curtuiuş, venit din Italia, suspectat de familie că ar avea coronavirus, ar fi încercat să se sinucidă

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult