Important

Alianța CHARTER lansează un nou raport privind Programele Europene de Educație și Formare

Ca urmare a dobândirii calității de membru contributiv al Comunității CHARTER – European Cultural Heritage Skills Alliance, Consiliul Județean Maramureș are oportunitatea de a disemina raportul referitor la „Educație și formare în domeniul patrimoniului cultural în Europa – căi către calificări” punând la dispoziția comunității maramureșene rezultatele studiului. Educația și formarea (E&T) sunt în centrul tuturor alianțelor Blueprint – inițiative înființate de către Comisia Europeană pentru a rezolva lipsa de competențe în anumite sectoare ale pieței muncii. Nevoile de competențe pot fi abordate eficient doar prin identificarea mai întâi a lacunelor existente la nivelul competențelor și, în al doilea rând, prin completarea acestor lacune prin oportunități de educație și formare care sunt adecvate scopului și sprijină strategia sectorială globală.
Pe această linie, noul raport CHARTER abordează schemele europene E&T, descriind și analizând numeroasele sale straturi. În același timp, această cercetare amplă vizează dezvoltarea metodologiei de colectare a datelor privind instituțiile și programele E&T. Indicatorii selectați și explicați în raport vor fi cei pe care viitoarea bază de date E&T le va colecta. Acest instrument va fi esențial în cadrul Cercetării CHARTER pentru a identifica lipsurile de competențe și lacunele din sectorul patrimoniului cultural.
CHARTER – Alianța Europeană a Aptitudinilor și Competențelor în domeniul Patrimoniu Cultural reunește și reprezintă întreaga gamă a sectorului patrimoniului cultural din Europa. Obiectivul partenerilor reuniți în CHARTER este evidențierea valorii moștenirii culturale și crearea unui sector rezistent și receptiv. De asemenea, CHARTER lucrează pentru crearea unei strategii durabile, cuprinzătoare, care să garanteze că Europa are abilitățile necesare în domeniul patrimoniului cultural pentru a sprijini societățile și economiile durabile. Proiectul finanțat prin Erasmus+ cartografiază nevoile actuale și viitoare ale sectorului pentru a reduce decalajul de competențe și nepotrivirile dintre domeniul educațional și ocupațional. Raportul complet poate fi accesat în secțiunea Rezultate a site-ul oficial CHARTER: https://charter-alliance.eu/wp-content/uploads/2021/10/d31_final_v2.pdf

Te-ar putea interesa si

Echipamente și aparatură medicală de ultimă generație pentru Spitalul Județean de Urgență Baia Mare

Redactie

VIDEO EXCLUSIV: Un individ de etnie rromă filmat cum fură o bicicletă din cartierul Vasile Alecsandri

Vasile Dale

FESTIVALUL NAȚIONAL DE FOLCLOR ”ION PETREUȘ”

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.