BREAKING NEWSRecomandate

Unde ne ascundem în cazul unui atac aerian. În Baia Mare sunt 63 de buncăre. Sunt pline de gunoaie, dejecții, șobolani – adevărate focare de infecție (galerie foto)

România are mai multe buncăre în care oamenii se pot ascunde în cazul unui atac. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a făcut publică o listă a adăposturilor de protecție civilă din toată țara.

Potrivit IGSU, la nivel național există 4.538 de spații în care oamenii ar putea să se adăpostească în caz de nevoie, conform listei publicate pe site-ul IGSU. Protecţia prin adăpostire a populaţiei se asigură în adăposturi construite pe timp de pace în subsolul clădirilor, în galerii edilitare şi de termoficare sau în tuneluri tehnologice.

Astfel, potrivit IGSU, cele mai multe buncăre sunt în București, 1.171 la număr. În Sectorul 1 al Capitalei sunt 165 de adăposturi, în Sectorul 2 sunt 343, în Sectorul 3 sunt 143 de buncăre, în sectorul 4 sunt 168, în sectorul 5 sunt doar 58 și în sectorul 6 sunt 294. Potrivit aceleași liste, cele mai puține adăposturi există în județul Ialomița și în Vrancea, unde se găsesc doar câte 13 astfel de încăperi.

În Maramureș sunt 77 de astfel de locații, dintre care 63 în Baia Mare, 9 în Sighetu Marmației și câte una în Baia Sprie, Sarasău, Șișești și Vișeu de Sus.

Buncărul de pe Aleea Rotundă – focar de infecție

”Se tot vorbește în aceste zile de adăposturile în caz de atac aerian. Să vă arăt cu arată adăpostul de pe strada Aleea Rotundă nr 2 din Baia Mare. Cu toate că s-au făcut numeroase sesizări nimeni nu a făcut absolut nimic. Conducta de la toaletele locatarilor este în continuare spartă, mirosul este îngrozitor. Să nu mai spunem că e plin de șobolani. DSP-ul doarme, Primăria doarme. Garda de Mediu doarme. Toți dorm!” ne-a scris un cititor care ne-a trimis și fotografii elocvente.

Te-ar putea interesa si

Ionel Bogdan: Extindem proiectul ”Testăm în Maramureș” și oferim servicii de testare gratuită COVID-19 și cetățenilor ucraineni

Vasile Dale

ULTIMĂ ORĂ SIGHETU MARMAȚIEI: Agresorul polițistului de la Rutieră aflat în pensie este cercetat in libertate (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

BĂSEȘTI: Un şofer beat a ajuns cu mașina în şanț. El și un pasager răniți au fost transportaţi la spital

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.