BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: FUG DE RĂZBOI – Primii refugiați au venit în România, prin PTF Sighetu Marmației. Maramureșeni în Ucraina

Primii refugiați din Ucraina au trecut prin PTF Sighetu Marmației în România. Ucrainenii de etnie română din zona Solotvino (Slatina) au început să vină înspre țara noastră. Se observă pe teritoriul ucrainean coloane de mașini, dar și zeci de oameni care urmează să treacă pe jos ”Podul Istoric”. Oamenii spun că vin în scop turistic însă adevărul este cu totul altul. Marea majoritate sunt din regiunea IvanoFrankivsk.

Trebuie să spunem că printre cei care au trecut prin PTF Sighet sunt și turiști români care și-au întrerupt vacanțele de schi din Bucovel și s-au întors de urgență în România.

De altfel, reporterii www.vasiledale.ro, au discutat în Ucraina cu un cetățean român aflat în zona orașului ucrainean LVOV (LVIV) situat la 80 km de Polonia. ”Suntem aici pentru a încărca marfa și a o transporta în Germania. Văd foarte multă agitație în zonă. Inclusiv aici printre cei care conduc firma, cetățeni ucraineni. Ni s-a transmis să părăsim imediat Ucraina. Sperăm să fie totul bine. Vorbesc oamenii aici că au bombardat și Aeroportul din LVOV (LVIV)” ne-a spus maramureșeanul nostru.Un cetățean ucrainean de etnie română, aflat în acest moment pe teritoriul României, ne-a declarat: ”Soția și copilul meu sunt în Ucraina. Eu sunt la muncă în România. Nu știu cum vom face, dar încerc să îmi aduc soția și copilul aici. Sper să reușească să treacă podul istoric la Sighetu Marmației” ne-a spus bărbatul din Biserica Alba (Ucraina).

Pe de altă parte, autoritățile de frontieră române de la Sighetu Marmației spun că în acest moment traficul rutier prin PTF Sighet se desfășoară în condiții normale.

Autoritățile locale de la Sighetu Marmației spus că au găsit locuri de cazare pentru eventualii refugiați dar că așteaptă decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș (CJSU). Doar că aceasta încă nu a venit pentru că încă … se discută.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO – TRAGEDIA DE LA IEUD: La o zi după ce ar fi împlinit 12 ani, băiatul înecat în piscină a fost condus pe ultimul drum

Vasile Dale

EVENIMENT RUTIER LA MOISEI: La volan şi băut, şi fără permis. A intrat în coliziune cu un gard

Redactie

ACCIDENT rutier în Baia Mare, pe bd. Independenţei

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult