BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

Imagini video exclusive: CUTREMURĂTOR – Mămici cu copilași în brațe au fugit în România. Haos în vămile de pe teritoriul ucrainean

Imagini video ne-au sosit în exclusivitatea pe adresa redacției noastre de pe teritoriul țării vecine, Ucraina. Avem imagini cu coloane de 6-7 km de autoturisme aflate pe teritoriul ucrainean și care așteaptă de ore întregi pentru a ajunge în România (în județul Satu Mare sau Maramureș) sau Ungaria.

Avem așadar imagini din punctele de trecere Diakovo (Ucraina) / Halmeu (Satu Mare, România), din Solotvino (UA) / Sighetu Marmației (Maramureș) dar și din punctul de trecere dintre Ucraina și Ungaria (Tiszabecsi).

Pe de altă parte, la Sighetu Marmației, prin PTF Solotvino/Sighet vin în țara noastră în valuri cetățeni ucraineni. Sunt și mame cu copii în brațe, oameni cărând pe jos valize în care și-au pus o parte din lucrurile pe care le aveau în gospodăriile lor din Ucraina. Alături de ei sunt și turiști români care și-au întrerupt distracție de pe pârtiile din Bucovel.

Avem și imagini din PTF Petea. Prin această vamă dintre România și Ungaria zeci de ucraineni pleacă spre Vest, spre rudele care le au pe țarile din Uniunea Europeană.

Ce spune Poliția de Frontieră Română

În data de 24.02.2022, în intervalul orar 00.00-16.00, au intrat in România, prin punctele de frontieră situate la graniţa cu Ucraina (PTF Halmeu-jud. Satu Mare, PTF Sighetu-Marmatiei-jud. Maramures, PTF Siret-judetul Suceava, PTF Isaccea-judetul Tulcea) aproximativ 5.300 de persoane, cetăţeni români şi străini (creştere de 120% comparativ cu acelaşi interval orar al zilei anterioare).

Reiterăm faptul că polițiștii de frontieră sunt la datorie și în permanentă legătură cu partenerii instituționali, fiind dispuse toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii frontierelor României.

Situația este în dinamică, iar măsurile din competența Poliției de Frontieră vor fi adaptate, de asemenea, în funcție de evoluția acesteia.

Rugăm cetățenii să se informeze doar din surse oficiale.

Te-ar putea interesa si

Galerie foto / video: Impact violent în Baia Mare. Intervine SMURD-ul

Vasile Dale

ACCIDENT LA ROMANIŢA: Mistreţ lovit de o maşină (FOTO)

Vasile Dale

FOTO: Biciclist lovit de o maşină în zona Kaufland 2 – actualizare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.