Important

ACŢIUNI DE PREVENIRE: Poliţiştii, de vorbă cu elevii din Finteușu Mic despre absenteismul școlar

Ieri, 25 februarie, lucrătorii Biroului Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, au fost prezenți în localitatea Finteușu Mic. Alături de reprezentanții școlii gimnaziale din localitate, aceștia au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a absenteismului școlar în comunitatea din care provin majoritatea elevilor. Activitatea s-a realizat în baza “Proiectului privind reducerea violenței fizice și psihologice” derulat în unitatea de învățământ începând cu luna în curs.

Au fost vizitate familiile elevilor care absentează și nu frecventează în mod regulat școala, ocazie cu care aceștia au fost informați cu privire consecințele absenteismului și a abandonului școlar. Totodată, părinților le-au fost prezentate prevederile Legii Educației Naționale, conform cărora părintele sau tutorele legal este obligat să ia măsuri pentru școlarizarea elevului pe perioada învățământului obligatoriu, în caz contrar, sunt pasibili de amendă ori pot fi obligați să depună muncă folosul comunității. Părinții au fost conștientizați că, la un număr mare de absențe elevii nu mai beneficiază de ajutor social.

Agenda zilei de azi a cuprins și activitatea de desemnare a echipei câștigătoare, pe școală, a concursului privind elaborarea unor materiale informative – preventive destinate prevenirii violenței psihologice – bullying. Concursul a constat în două secțiuni, respectiv secțiunea afiș și secțiunea clip video.

Câștigătorii vor participa la faza pe județ, unde vor concura cu elevii altor unități de învățământ, urmând ca lucrările și materialele selectate să fie transmise la nivelul Direcției Siguranța Școlară care vor desemna premianții cu ocazia sărbătoririi Zilei Poliției Române – 25.03.2022.

Te-ar putea interesa si

Acțiunea polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (foto)

Vasile Dale

INFRACŢIUNI RUTIERE: Patru vitezomani şi beţi la volan, depistaţi de poliţiştii maramureşeni

Vasile Dale

Ziua Porților Deschise la Jandarmeria Maramureș

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.