BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

FOTO / SIGHETU MARMAŢIEI: Solidaritate: donații, cazare și transport gratuit, muncă voluntară pentru refugiaţi




Deși societatea sigheteană este mult dezbinată de ceva vreme încoace, aceasta a dat o dovadă incredibilă de solidaritate umană și implicare pentru a ajuta poporul ucrainean să treacă mai ușor prin drama războiului cu Rusia.

Sigheteni simpli, ONG-iști și reprezentanți ai autorității locale au lăsat disputele deoparte și au dat mână cu mână să ajute refugiații și să strângă donații pentru a fi trimise în Ucraina.

La Sala Polivalentă din Sighet s-a deschis de către Primărie un centru de primire donații. Din prima zi, donațiile au început să curgă, venite atât de la sigheteni cât și de la cetățeni din toată țara. De trei zile încoace, peste o sută de voluntari și angajați ai Direcției de Asistență Socială (DAS) primesc donațiile, sortează produsele pe categorii și ajută la încărcarea mașinilor care duc ajutoarele prin transporturi speciale în Ucraina. De aici ajutoarele primite sunt distribuite de către autoritățile ucrainiene unde sunt necesare, cele mai multe plecând spre zonele de conflict.

La Punctul de trecere a frontierei (PTF) Sighet – Solotvino este o armată de oameni care îi ajută pe refugiați: unii le oferă acestora o mâncare caldă și apă, suc, cafea, ceai cald; un ONG întocmește tabelele cu cei care oferă transport și/sau cazare gratuită refugiaților care solicită acest lucru și repartizează refugiații către mașinile care îi transportă spre destinația dorită / la cazare. Cei mai mulți refugiați solicită doar transport spre destinații cum ar fi: Cluj Napoca, București, dar și spre Budapesta și Praga. Voluntarii români îi transportă gratuit spre aceste destinații.

La Stadionul „Solovan” din Sighet, pe terenul de fotbal nr. 2, IGSU a instalat o tabără de refugiați, formată din 16 corturi de cazare (câte 8 persoane / cort), două corturi tehnice și două corturi mai mari pentru servirea mesei în regim de popotă. Toate corturile beneficiază de încălzire. În perimetrul taberei se instalează toalete ecologice și dușuri. Deocamdată în tabăra de refugiați nu sunt cazate persoane, existând suficiente oferte de cazare gratuite la hoteluri și spații private. Acestea urmează să fie utilizate doar dacă afluxul de refugiați va fi foarte mare și nu vor mai fi suficiente locuri de cazare mai confortabile.

Toți cei implicați merită profunde felicitări ce nu pot fi descrise în cuvinte în primul rând pentru solidaritatea umană și implicarea de care dau dovadă!

Sursa: sighet247.ro

Te-ar putea interesa si

AU FURAT MAȘINA DIN NISTRU – Doi tineri din Seini au făcut prăpăd în Tăuţii Măgherăuş. Şoferul (19 ani) arestat preventiv pentru 30 de zile (actualizare)

Redactie

FOTO: Prima investigație a Consiliului Concurenței în Maramureș. Două firme de pază din Baia Mare amendate cu 240.000 lei

Vasile Dale

GALERIE FOTO: Coliziune între două maşini pe bd. Unirii

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.