Maramuresul Istoric

FOTO: Gabriel-Valer Zetea, deputat PSD: ”Ajutoare umanitare pentru frații noștri din Ucraina”

În condițiile unui război inegal, ilegal și nedrept pe care Federația Rusă l-a declanșat împotriva statului vecin, Ucraina, Maramureșul rămâne aproape de prietenii noștri ucraineni și își arată solidaritatea atât la granițele României, cât și în interiorul Ucrainei. În acest sens, un convoi umanitar a plecat vineri, 4 martie, din Baia Mare, către prietenii din regiunea înfrățiță Ivano-Frankivsk. Donațiile constând în pături, saltele, perne, alimente, conserve, produse de strictă necesitate au ajuns în orașul Ivano-Frankivsk, Raionul Verhovyna, dar și în orașul Colomeea și în Regiunea Transcarpatia, a declarat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Potrivit parlamentarului maramureșean, partenerul principal al acestui transport a fost Universal Alloy Corporation, una dintre cele mai mari societăți comerciale din județul Maramureș, care a oferit câteva tone de alimente dar și alte produse atât de necesare pentru prietenii noștri greu încercați de acest război nedrept. Din convoiul umanitar au făcut parte și reprezentanți ai Primăriei Baia Mare. ”Din suflet pentru sufletele fraților noștri din Ucraina am pus mână de la mână, pentru că noi dovedim prin fapte. Le mulțumesc pentru implicare, solidariate și dăruire colegilor mei care s-au mobilizat prin ajutoare aduse la sediul PSD Maramureș din Baia Mare, tuturor primarilor din Maramureș care au donat alimente și alte materiale de strictă necesitate atât refugiaților cât și prietenilor noștri rămași în Ucraina să își apere pământul și țara. Îi mulțumesc și primarului orașului Sighetu Marmației, Vasile Moldovan, dar și senatorului social-democrat Sorin Vlașin care au dovedit, încă o dată, că Maramureșul istoric oferă o nouă lecție de umanitate lumii întregi. Cele mai importante mulțumiri le voi adresa însă tututor maramureșenilor, voluntarilor, cadrelor medicale, sanitare, ONG-urilor, agenților economici, oamenilor legii care se află pe baricade încă din dimineața zilei de 24 februarie și care continuă si fie alături de toți prietenii noștri ucraineni care fug din calea bombelor. Rămânem aproape de Ucraina atât la graniță cât și în orașele afectate de ororile războiului”, a declarat deputatul PSD Gabriel Zetea.

Demnitarul maramureșean a precizat că delegația noastră s-a întâlnit cu conducerea orașului Ivano-Frankivsk și s-au purtat discutat cu guvernatorul regiunii Ivano-Frankivsk, cu primarul localității și cu alți oficiali ai zonei despre crimele de război pe care Rusia le comite împotriva Ucrainei, dar și despre simpatia pe care întreaga lume o arată, azi, ucrainenilor. ”În urma discuțiilor pe care le-am avut cu demnitarii din Ivano-Frankivsk am înțeles că deși acest oraș a fost bombardat doar în prima zi, când rachetele rusești au lovit aeroportul, războiul se poartă încă în partea de nord, sud și est a Ucrainei, iar mai mulți voluntari din regiune au plecat deja spre zonele cele mai fierbinți ale frontului de luptă. Maramureșul și maramureșenii și-au dovedit solidaritatea în aceste zile prin gesturi de umanitate fără precedent arătate fraților noștri ucraineni. Nu ne vom opri aici și vom continua să ajutăm Ucraina până când ultimul soldat rus va părăsi teritoriul statului vecin. Cu amenințarea războiului la granițele României, românii și maramureșenii au dovedit că nu se tem și că nu pot rămâne impasibili la drama vecinilor noștri din Ucraina. Sunt mândru de Maramureș, mândru de România”, a conchis deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.



Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Două autoturisme AUDI s-au izbit violent în pasul HERA pe DN18. Unul dintre șoferi a efectuat o depășire neregulamentară

Vasile Dale

FOTO: Acțiune a polițiștilor sigheteni împotriva celor care parchează în locuri interzise stânjenind sau blocând circulația

Redactie

TRAGEDIE în AUSTRIA: Un sighetean a decedat într-un cumplit accident pe o autostradă din Austria

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult