BREAKING NEWSEveniment

Cât ar trebui să coste, de fapt, benzina raportat la cotația barilului de petrol?

Șoferi români din toată țara s-au grăbit să alimenteze în această seară pentru a cumpăra carburant de teamă că benzina și motorina s-ar putea scumpi. Astăzi, mai mulți clienți en-gros de benzină, transportatori, fermieri, au primit notificări de majorare a prețurilor, până la 10 lei, de mâine.

„În Beiuș, județul Bihor, a fost un caz singular în care benzina și motorina s-au vândut cu peste 11 lei litrul. Guvernul, prin vocea purtătorului de cuvânt, Dan Cărbunaru, a transmis însă că nu există motive reale pentru creșteri accelerate de prețuri în România, asta pentru că țara noastră are stocuri suficiente de carburant. Premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea unor controale ample în stațiile de alimentare din benzinării și nu va permite niciun fel de derapaj, nicio tentativă de speculă”

Experții în energie spun că ceea ce s-a întâmplat astăzi este un caz izolat, iar prețul corect raportat la cotația barilului de petrol este undeva între 8 (standard) și cel mult 8,50 lei pe litru (premium). În mai toate stațiile peco, în această seară, benzina standard costă 7,54 de lei, iar benzina superioară costă 8 lei. Excepție face o singură benzinărie.



CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

BILANŢ CORONAVIRUS 6 APRILIE: Peste 4.000 de persoane infectate, în Maramureş 42, decese – 157

Vasile Dale

MediaSind Maramureș cere Spitalului Județean din Baia Mare să anuleze Regulamentul care pune botniță jurnaliștilor

Vasile Dale

FOTO: Mai mulţi baloţi de paie au luat foc la Cărbunari

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult