Important

SIGHETU MARMAŢIEI: Poliţiştii de prevenire, în dialog cu elevii

Periplul poliţiştilor de prevenire a ajuns şi în şcolile din Sighetu Marmaţiei.
În ultimele două săptămâni poliţiştii de prevenire însoţiţi de cei de la Compartimentul de Relaţii Publice au fost prezenţi în trei unităţi de învăţământ din municipiul Sighetu Marmaţiei: :coala Gimnazială Nr. 2, Şcoala Gimnazială „George Coșbuc” și Școala Gimnazială „Dr. Mihaly de Apsa”.
Temele discutate au fost variate, de la siguranța elevilor acasă, la școală și pe stradă, la răspundere penală, la prevenirea agresiunilor sexuale și a consumului de droguri.
La activități au participat peste 300 de elevi și cadre didactice, de diferite vârste, de la clasa a IV-a, la clasa a VIII-a.
Elevii au manifestat interes pentru temele abordate. Au fost curioși, unii chiar curajoși prin faptul că au recunoscut anumite comportamente delincvente, au pus întrebări, și-au clarificat diferite noțiuni. Au înțeles și au conștientizat consecințele comportamentelor lor, pericolul iminent și riscurile cu care se pot confrunta.
Tot ce le rămâne tinerilor de făcut este să pună în aplicare ceea ce au învățat. Pentru că armonia și buna înțelegere între oameni pornește de la fiecare persoană în parte. Nu trebuie să așteptăm ca cineva să vină să creeze armonia pe care ne-o dorim, trebuie ca fiecare să acționăm și să reacționăm în direcția ei.

Te-ar putea interesa si

În 10-11 noiembrie iubitorii de jazz au întâlnire în Baia Mare

Redactie

OPT STUDENTE DIN BAIA MARE  LUPTĂ PENTRU TITLUL DE MISS UNIVERSITARIA

Vasile Dale

ATENȚIE LA CE APLICAȚII VĂ INSTALAȚI PE TELEFON: O femeie a fost înşelată după ce a vrut să cumpere online acţiuni

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.