Important

POVEŞTI ADEVĂRATE: Cinci femei și patru copii, refugiaţi din Ucraina

Poveștile ucrainenilor care ajung în Maramureș sunt impresionante.

Un astfel de caz este și cel al unui grup format din nouă ucraineni, găzduiți în Fărcașa, la Casa Popp, cinci femei și patru copii cu vârste cuprinse între 11 luni și 7 ani. Cele cinci mame au declarat că își doresc să rămână în Maramureș până când se va sfârși războiul.

După ce acasă, în regiunea Harcov și Cernihov, s-au adăpostit zece zile într-un buncăr, acum au parte de zile fără zgomotul înfiorător al bombelor și al armelor. Copiii sunt cei mai afectați, însă cu sprijinul conducerii Școlii din Fărcașa au fost înscriși la școală. Acum, în noua casă, în pensiune, și-au amenajat o bibliotecă și un spațiu de joacă deschis oricărui copil care dorește să li se alăture. O bunică, fiica ei și nepoțica acesteia se îngrijesc de curățenia casei, în timp ce o altă femeie își face griji și se roagă zilnic ca sora ei și cei doi copii să ajungă în România, aici în Maramureș. Speră ca cineva să o ajute.

Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș și ai Prefecturii Maramureș, sprijiniți de maramureșeni și administratorul pensiunii unde sunt găzduiți ucrainenii, le-au pus la dispoziție cele necesare: saltele, perne, plăpumi, alimente, toate necesare pentru a se simți în siguranță.

Te-ar putea interesa si

”Nord Literar” în dialog cu studenții interesați de jurnalismul cultural

Redactie

Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”, Baia Mare – Calendar privind organizarea concursului pentru postul de farmacist specialist

Vasile Dale

Pană de curent fără precedent în nord-vestul țării! Șase județe au fost afectate

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.