Important

FOTO – IPJ MARAMUREŞ: Razie în Târgul Auto, urmărit național depistat, acțiune pe linia combaterii cerșetoriei

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au indisponibilizat 134 de articole de îmbrăcăminte și 5 unelte electrice

Ieri, 20 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii descoperirii şi combaterii faptelor ilicite care se comit pe domeniul contrafacerii și comercializării de mărfuri în Târgul Auto din Baia Mare.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate 10 societăţi comerciale şi 12 persoane fizice, ocazie cu care au fost constatate 38 de infracţiuni, pe linia Legii 84/1998 privind contrafacerea de mărfuri, infracțiuni care fac obiectul a 5 dosare penale.

În cadrul acțiunii au fost indisponibilizate 134 de articole de îmbrăcăminte și 5 unelte electrice, în valoare de aproximativ 45.000 lei.

Faptele au constat în aceea că reprezentanții unor societăți comerciale și o persoană fizică autorizată desfășurau activități de comerț în incinta Târgului Auto cu produse ce prezintă suspiciunea de contrafacere, ce poartă însemnele unor mărci înregistrate.


Asupra întregii cantități de bunuri susceptibile a fi contrafăcute s-a dispus măsura indisponibilizării până la finalizarea cercetărilor.

În continuare, polițiștii efectuează activități de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută de art. 102 alin. 1, lit. b, din Legea 84/1998.

Urmărit național depistat de polițiștii maramureșeni

Ieri, 20 martie, la ora 09.30, polițiști din cadrul Poliției Orașului Ulmeni au depistat un bărbat de 27 de ani din Chelința, pe numele căruia, autoritățile judiciare din Austria au emis un mandat european de arestare sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri l-au prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, care a dispus reținerea pentru 24 de ore. Bărbatul urmează să fie prezentat în fața Curții de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă.

Reținută de polițiști după ce a sustras un telefon mobil dintr-un magazin

Vineri, 18 martie, polițiștii băimăreni au identificat o femeie de 35 de ani, aceasta fiind bănuită de comiterea unei fapte de furt.

În fapt, la data de 14 martie, la ora 17.11, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Baia Mare au fost sesizați de către un bărbat, prin plângere, cu privire la faptul că, în data de 06 martie a.c., persoane necunoscute au sustras un telefon mobil din incinta unui magazin situat în Baia Mare pe bulevardul București, în valoare de 4.000 de lei.

În cauză, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de femeie, fiind depusă la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș sub aspectul comiterii infracţiunii de furt. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de polițiști.

Acțiune pe linia combaterii cerșetoriei

Sâmbătă, 19 martie a.c., în intervalul orar 09.00-14.00, polițiștii Biroului de Ordine Publică din Baia Mare au executat o acțiune pe linia combaterii cerșetoriei pe raza municipiului.

În cadrul acțiunii polițiștii au identificat 13 persoane care ar fi apelat la mila publicului, fiind sancționate contravențional conform Legii 61 din 1991 actualizată. Valoarea sancțiunilor a fost de 3.000 de lei.

Pe această cale, recomandăm tuturor cetățenilor ca în cazul în care observă astfel de persoane care apelează la mila publicului să nu dea curs solicitărilor acestora, să acționeze responsabil sesizând aceste situații prin intermediul instituțiilor abilitate.

Te-ar putea interesa si

Festivalul de colinde și obiceiuri de iarnă „Colind la bibliotecă”

Redactie

MESAJUL de Anul Nou al lui Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş

Redactie

MANDAT: Arestat preventiv pentru tentativă de viol

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.