BREAKING NEWSImportantMaramuresul Istoric

CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI: Memoriu din partea primarului din Vișeu de Sus pentru întrajutorarea turismului din zonă

„Dragi vișeuani, având în vedere situația delicată cu care ne confruntăm, creată pe fondul războiului din Ucraina, atât turismul, cât și domeniile conexe acestuia din orașul nostru, au ajuns într-un punct critic, având cel mai mult de suferit din cauza evenimentelor petrecute în ultima lună foarte aproape de granița țării.

Dacă anii trecuți (chiar și în perioada pandemiei) unitățile de cazare din Vișeu de Sus aveau un grad de ocupare destul de ridicat în apropierea Paștelui, dar mai ales un grad de rezervare în procent de 100% pentru zilele de Paște, acum situația stă cu totul altfel.

Cele mai multe rezervări au fost anulate, iar turiștii sunt din ce în ce mai reticenți să își petreacă sau programeze vacanțele în orașul nostru și în întreg județul Maramureș. În calitate de autoritate publică locală, nu avem pârghiile necesare nici pentru a-i determina pe oameni să vină sau să nu-și anuleze rezervările, nici pentru a-i sprijini pe antreprenorii din turism și angajații acestora.

Din acest motiv, în calitate de reprezentant al orașului Vișeu de Sus, am înaintat un memoriu către Guvernul României pentru a întreprinde un plan de măsuri urgente pentru a veni în sprijinul nostru, al tuturor, cu atât mai mult cu cât turismul a înflorit în ultimii ani și tot mai mulți vișeuani au investit foarte mult în acest domeniu.
Chiar dacă trecem printr-o perioadă grea, am speranța și încrederea că lucrurile vor lua o întorsătură pozitivă cât de repede, cu ajutorul Bunului Dumnezeu.

Vă vom ține la curent cu privire la evoluția solicitării pe care am înaintat-o atât Guvernului, cât și Consiliului Județean Maramureș și Instituției Prefectului”, spune primarul Vasile Coman.

Te-ar putea interesa si

VIDEO: Aerodromul Baia Mare luat cu asalt de sute de copii. Surprize uriașe de Ziua Internațională a Copilului

Vasile Dale

Colindători speciali la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș

Redactie

ALCOOLUL LA VOLAN: Un bărbat din Vişeu de Sus, prins de poliţişti băut la volan

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.