Eveniment

FOTO: Refugiații din Ucraina, interesați de locurile de muncă din Maramureș

Ucrainenii care se decid să stea în Maramureș până când războiul din țara lor va lua sfârșit își doresc să devină independenți, să se descurce din punct de vedere financiar, așadar sunt interesați de locurile de muncă din județul nostru. Având în vedere acest aspect, executivul Consiliului Județean Maramureş, alături de reprezentanții guvernului în teritoriu, au convocat întâlniri cu marii angajatori din județ. A fost stabilit modul de integrare a cetățenilor ucraineni pe piața forței de muncă și totodată monitorizarea ofertei locurilor disponibile pentru refugiați.

Reprezentanții mediului de afaceri au răspuns apelurilor făcute de Camera de Comerț și Industrie Maramureș de a veni în sprijinul ucrainenilor. Astfel, SC Loftrek SRL a donat 20.000 lei prin două ONG-uri (”ZI de BINE” și Părinți Salvatori). De asemenea, o parte dintre aceștia au decis să devină voluntari în Punctul de Trecere Frontieră Sighetu Marmației. SC Optibelt Power Transmission SRL a donat Crucii Roșii Maramureș suma de 134.825,62 lei, bani destinați achiziționării de echipamente medicale pentru Ucraina.



În perioada 21-24 martie, activitatea în cele trei puncte de colectare a donațiilor a fost intensă. Materiale sanitare, alimente neperisabile, paturi, plăpumi, saltele sunt doar o parte dintre produsele de care ucrainenii au mare nevoie în această perioadă. Reprezentanții Ordinului Ospitalierilor Sfântului Ioan de la Ierusalim din Châteaurenard – Franța au înțeles acest aspect și au revenit cu un nou ajutor, aducând în Halmeu materiale medicale, medicamente și obiecte de strictă necesitate.

De asemenea, Forumul German, prin Asociația Bayerische Kinderhilfe Rumänien, continuă să susțină campania umanitară. Astfel, șapte din cele opt TIR-uri ajunse la Halmeu au fost trimise cu sprijinul Rotary Club 2005 Baia Mare în Mukacevo, Ujhorod, Solomonovo, Rahiv și Poroskov. Sortarea, ambalarea, paletarea și încărcarea donațiilor pentru a fi transportate în Ucraina au fost făcute de voluntarii de la Consiliul Județean Maramureș și de la Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”.

O delegație oficială a administrației locale din Lanusei, Sardinia, Italia a însoțit un transport de ajutoare care a ajuns azi în Maramureș. S-a stabilit modul în care vor putea fi ajutate familiile refugiaților din Ucraina, inclusiv din perspectiva integrării în comunitatea italiană. Astfel, 30 de mame și copiii acestora din Ucraina au fost preluați din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației și transportați spre Italia chiar cu autocarul cu care s-au adus pachetele cu donații.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: A venit iarna în Maramureş. Ninge abundent în Munţii Rodnei, la Borșa

Redactie

DOLIU în folclor. Un cunoscut interpret de muzică populară a fost găsit MORT în casă. Avea doar 31 de ani

Vasile Dale

EXCLUSIV DOCUMENTE: Și-a pierdut locul de muncă – O nouă GAFĂ a aparatului drugtest AQUILA: Pozitiv la 4 substanțe, negativ la probele de sânge sânge

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult