Important

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului – întâlnire la Consiliul Județean Maramureș cu reprezentanți ai mediului de afaceri din județ

Susținerea operatorilor economici prin măsuri concrete și soluționarea problemelor cu care reprezentanții sectorului turistic se confruntă au fost temele principale pe agenda ministrului Cadariu, în cadrul vizitei sale în Maramureș.

La întâlnirea de ieri, care a avut loc la Consiliul Județean Maramureș, ministrul Cadariu a încurajat reprezentanții structurilor asociative și industriei turismului prezenți să expună problemele cu care se confruntă, dar și propuneri și sugestii pe care le consideră necesare și potrivite în soluționarea acestora.

Astfel, a fost un dialog deschis între ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, și reprezentanți ai patronatelor și industriei turismului din Maramureș pe teme precum finanțările disponibile, promovarea turistică și importanța pe care organizațiile de management al destinației o au pentru dezvoltarea turismului. ”Ne dorim să putem transmite Comisiei Europene, cât mai curând, o propunere pentru cele 8 OMD-uri regionale pe care trebuie să le înființăm prin Planul Național de Redresare și Reziliență pe domeniul turistic. Deși avem termen până în luna septembrie, pentru constituirea unei legislații care să le asigure funcționarea, am vrea ca până în iulie să avem deja pregătită această etapă.”, a transmis Daniel Cadariu.

Ministrul Daniel Cadariu a prezentat principalele realizări pe care le-a întreprins din momentul în care a preluat portofoliul de ministru al turismului, dar și programele viitoare de sprijin care vor fi lansate pentru a ajuta mediul de afaceri să se dezvolte.
”În perioada următoare vom închide și obligațiile de plată ce revin ministerului, pe Măsura 2 – granturi pentru IMM-uri. Până în prezent s-au achitat banii către 1100 de beneficiari. Cea de-a treia ediție a Start-up Nation va exclude baremul locurilor de muncă, dar va aduce, cel mai probabil, un procent de cofinanțare. Avem un palier dedicat inclusiv diasporei, prin care ne dorim să încurajăm românii să revină în țară și să investească acasă. Totodată, mai avem de lămurit un alt punct din programul de guvernare, și anume susținerea investițiilor din stațiunile balneare ale României.(…) În ceea ce privește sprijinirea operatorilor economici, avem o serie de măsuri și programe pe care le vom implementa pentru a veni în sprijinul antreprenorilor și operatorilor din zona de turism. Ne propunem să lansăm 10 programe de sprijin pentru mediul de afaceri, primul va fi în luna aprilie.”, a declarat Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu.

Având în vedere importanța economică și socială a turismului în Maramureș, creșterea și dezvoltarea acestui sector la nivelul județului este un obiectiv strategic al echipei Consiliului Județean.

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, a vorbit despre proiectele de dezvoltare a turismului maramureșean, la care lucrează împreună cu echipa Consiliului Județean. “Încă de la începutul mandatului ca președinte al Consiliului Județean lucrez la proiecte de investiții în infrastructura turistică, care să aducă dezvoltare turismului în Maramureș și care să atragă cât mai mulți turiști în județul nostru. Aquaparkul din zona Baia Sprie, drumul turistic în zona Vișeu de Sus, înființarea Organizației de Management al Destinației – OMD – sunt doar câteva dintre proiectele la care lucrăm. Maramureșul are un potențial turistic foarte ridicat, zone cu peisaje minunate, tradiții și oameni calzi, elemente care merită promovate și cunoscute în întreaga lume.”, a punctat Ionel Bogdan.

Te-ar putea interesa si

Manifestările din spațiul public în atenția jandarmilor maramureșeni

Redactie

IPJ MARAMUREŞ: ACȚIUNI PREVENTIV REACTIVE ÎN SISTEM INTEGRAT

Redactie

Nord Literar 244, sumar bogat și variat

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.