Eveniment

WEEKEND PLIN: Accidente rutiere din cauza unor şofer băuţi, conducere fără permis, furt de autoturisme

Accident rutier pe D.N. 19

La data de 25 martie a.c. în jurul orei 04.00, polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că pe DN 19, în Săpânța a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a mai multor persoane.
La fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 57 de ani din județul Timiș, aflat la volanul unui autoturism, a intrat în coliziune laterală cu un alt auto, condus de o femeie de 33 de ani din Sarasău.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătorilor auto și a unei femei de 72 de ani din Sighetu Marmației, pasageră în unul dintre autoturisme. Acestea au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.



Conducătorii autoturismelor au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind zero. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
*****

Sâmbătă, 26 martie a.c. polițiștii Biroului Rutier Baia Mare au intervenit la un accident rutier produs pe strada Vasile Lucaciu din Baia Mare, soldat cu pagube materiale.

Polițiștii au constatat că un bărbat de 54 de ani din Baia Mare, aflat la volanul unui autoturism, a efectuat manevra de schimbare a benzii de circulație prin viraj la dreapta, intrând în coliziune cu un alt autoturism, condus de o femeie de 44 de ani din Baia Mare.

Conducătorul auto de 54 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltată probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Județean Baia Mare.

Acțiuni desfășurate de polițiștii maramureșeni

În acest zile, polițiștii din Maramureș au desfășurat acțiuni pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă legislația rutieră în vigoare.

Astfel, polițiștii maramureșeni, respectiv cei din Borșa, Șomcuta Mare, Dragomirești, Secția 3 Fărcașa, Secția 4 Leordina și Baia Sprie, au executat acțiuni pentru depistarea celor care nu respectă normele rutiere în vigoare. Astfel, polițiștii au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 33.000 de lei. Ca măsuri complementare, polițiștii au dispus reținerea a 13 permise de conducere și a 3 certificate de înmatriculare.

Infracțiuni rutiere constatate de polițiștii maramureșeni

În acest week-end, polițiștii maramureșeni au depistat în trafic trei bărbați cu vârste cuprinse între 31 și 56 de ani din Baia Mare și Târgu Lăpuș, care au comis infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii din Șomcuta Mare și Baia Mare au identificat doi bărbați de 31 și 41 de ani din Baia Mare, care au condus pe D.N. 1C și pe strada Electrolizei autoturisme fără a deține permis de conducere. Un alt bărbat de 35 de ani a fost depistat de polițiștii din Târgu Lăpuș, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică Maramureș, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Gării din Baia Mare, au oprit pentru control un autoturism, fiind identificat la volan un bărbat de 56 de ani din municipiu. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la Spitalul Județean Baia Mare , unde a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge. Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că figurează cu permisul de conducere reținut.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorității competente, aflat în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive, faptă prevăzută de art. 337 și conducerea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere ori al cărei permis de conducere i-a fost suspendat sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule, faptă prev. și ped. de art. 335, alin.2 din Codul Penal.

Cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință

Sâmbătă noaptea, polițiștii din Recea aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Gării din localitatea Lăpușel au procedat la oprirea unui autovehicul.

La volanul acestuia a fost identificat un tânăr de 21 de ani din Lăpușel, iar în urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Totodată, acesta a declarat faptul că ar fi sustras cheile și implicit autoturismul de la domiciliu, fără să aibă consimțământul cuiva.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

Te-ar putea interesa si

REVOLTATOR: STRADA GRANICELOR DIN BAIA MARE – MIZERIILE TRONEAZA LA TOT PASUL IAR NOAPTEA MUZICA RASUNA LA MAXIM (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

AVEM IMAGINILE CU MOMENTUL IN CARE A FOST GASIT CADAVRUL FETITEI DE 5 ANI UCISE SI VIOLATE. CRIMINALIST: SUSPECTUL AR PUTEA FI MINOR! (EXCLUSIV/VIDEO)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: O șoferiță a lovit o femeie pe trecerea pentru pietoni de lângă unitatea militară

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult