Important

Maramureșul continuă să fie alături de Ucraina. O săptămână plină cu acțiuni de sprijin pentru vecinii noștri de peste Tisa

În continuare, maramureșenii, dar și parteneri din Uniunea Europeană se implică activ în campania umanitară organizată de autoritățile locale pentru sprijinirea ucrainenilor, fie că este vorba de refugiați, fie de cei care au rămas să își apere țara.
În perioada 28-31 martie, la depozitul logistic din Halmeu a sosit un nou transport de legume și fructe din partea Ordinului Ospitalierilor Sfântului Ioan de la Ierusalim din Châteaurenard, atent supravegheat de monseniorul Alain Hudbert. Din acest depozit au fost sortate și paletate materiale sanitare și medicamente care au fost încărcate în patru TIR-uri şi trimise la Mukacevo, la Forumul German, la volanul unui vehicul fiind chiar Frank Franke președintele Asociației ”Luftfahrt ohne Grenzen e.V. Wings of Help din Germania”. Al doilea tir a ajuns la Clubul Rotary din Ujhorod, cel de-al treilea la Clubul Rotary din Rahiv și al patrulea la Transcarphatian Enterprise Support Fund “TES Fund”- parteneri de încredere ai Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş. Un alt transport de ajutoare a ajuns la Mănăstirea Sihăstria. Cu sprijinul Părintelui Cleopa, de aceste donații beneficiază 400 de copii orfani aflați la Mănăstirea Înălțării Domnului Bănceni – Regiunea Cernăuți.
Tot la Halmeu au ajuns ieri ajutoarele promise din Flevoland – Olanda, regiune înfrățită cu județul Maramureș. S-a primit un camion cu alimente, produse sanitare și pături pentru copii. Iar în depozitul logistic de la Sighetu Marmației au ajuns vineri 6 microbuze cu alimente din Koblenz – Germania. Acestea vor ajunge la un grup de copii din Vorotca.
La punctul de colectare de la Casa Armatei Baia Mare s-au primit donații din partea unui număr important de persoane, constând în special în alimente neperisabile, îmbrăcăminte şi produse de igienă. De asemenea, aici s-au distribuit direct celor care au avut nevoie – respectiv refugiați din Baia Mare, Cavnic și Copalnic – alimente, haine și produse de igienă.
Rotary Club Baia Mare 2005 a donat materiale sanitare și de igienă. Voluntarii au pregătit 1.000 de kit-uri de igienă pentru a fi distribuite celor care ajung în Maramureș prin Punctul de Trecere Frontieră Sighetu Marmației. Totodată, Primăria Bicaz a adus la Casa Armatei cantități importante de feșe sterile, ser fiziologic, seringi etc., iar Primăria Băiuț a donat haine și pături. Grație unei colaborări cu Primăria Coroieni, în județul nostru a ajuns un TIR cu ajutoare din Germania.
Prin intermediul starețului de la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii de lângă Petrova – Maramureș s-au donat 500 de pături, 500 baterii externe și 500 truse medicale pentru victimele războiului din Ucraina. În incinta mănăstirii sunt cazați 15 copii ucraineni care-și continuă școala în România. Pentru ei BSG Amanet & Exchange a achiziționat 15 penare și 15 ghiozdane.
În această săptămână a fost organizată și o campanie de donații pentru refugiații din Ucraina, în care au fost implicați BSG Amanet & Exchange și Western Union – în calitate de partener.
Maramureșul a fost gazdă pentru 144 de copii instituționalizați, însoțiți de 32 de adulți, care au intrat în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu. Aceștia au fost preluați și duși în Baia Mare de reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, unde au fost cazați în trei locații. După ce au stat doar o perioadă scurtă de timp în județul nostru, copiii și însoțitorii ucraineni au pornit spre Turcia de pe Aeroportul Internațional Maramureș.
În ceea ce privește transportul refugiaților, 11 firme de transport și-au arătat disponibilitatea de a efectua transport internațional și național pentru aceștia. Astfel, există un disponibil de 74 de autovehicule care pot fi mobilizate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș pentru transportul refugiaților.

Te-ar putea interesa si

CICÂRLĂU: Identificaţi după comiterea unui furt de acumulatoare. Un tânăr reţinut pentru 24 de ore

Redactie

ASOCIAŢIA ESPERANDO: Campanie de strângere de fonduri – după 1 an

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Furtună cu particule de steril peste Satu Nou de Sus și Săsar. Oamenii sunt otrăviți cu bună știință iar Garda de Mediu doarme în papucii statului

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.