Important

Sancțiuni aplicate unităților farmaceutice și cabinetelor medicale care nu au implementat cerințele minime de securitate

În urma celor 150 de controale efectuate în luna martie la unitățile farmaceutice și cabinetele medicale de pe raza județului Maramureș, polițiștii specializați în sisteme de securitate au aplicat 43 de sancțiuni contravenționale. Amenzile, în valoare de 40 000 lei, au fost aplicate pentru abateri de la prevederile Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor și valorilor și H.G. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003.

Mijloacele mecanofizice de protecție și sistemele de detecție, supraveghere și alarmare se instalează în baza analizei de risc la securitatea fizică a obiectivului și a prevederilor stabilite de Legea nr. 333/2003 și H.G. 301/2001, iar implementarea acestor măsuri conferă un plus de siguranță bunurilor și valorilor deținute și implicit asigură protecția persoanelor.
În perioada 8-31 martie a.c., sub coordonarea specialiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul sisteme de securitate, polițiștii de ordine publică din tot județul au efectuat 150 de controale la unitățile farmaceutice și cabinetele medicale. Obiectivele vizate au fost verificarea modalității de realizare a pazei și protecției bunurilor, verificarea implementării și funcționalității sistemelor tehnice de protecție și de alarmare împotriva efracției, dar și verificarea implementării și respectării cerințelor minimale de securitate conform prevederilor legale în vigoare.
Abaterile constatate de polițiști s-au materializat prin aplicarea a 43 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 40.000 lei. Dintre constatările polițiștilor se remarcă o unitate farmaceutică care nu avea implementată nicio măsură de securitate și mai mult, în obiectiv au fost depistate produse al căror termen de valabilitate era expirat, fiind sesizată Direcția de Sănătate Publică Maramureș pentru continuarea verificărilor.
În toate cazurile în care au fost constatate deficiențe, polițiștii au stabilit măsuri clare și termene de remediere, fiind totodată efectuate instruiri ale personalului în vederea sporirii vigilenței și capacității de reacție în situația comiterii de infracțiuni contra patrimoniului.



Te-ar putea interesa si

Mediul Academic – Concert de Colinde la Universitatea de Nord Baia Mare

Vasile Dale

STAGIU: Viitori jandarmi în practică la Jandarmeria Maramureş

Redactie

INSTITUŢIA PREFECTULUI: Măsuri pentru desfășurarea transportului masei lemnoase pe drumurile publice din județ

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult