BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

VIDEO: TREI ucraineni cu degerături la mâini şi picioare, recuperaţi cu elicopterul SMURD. Două avalanşe s-au pornit în timpul misiunii de salvare din Munţii Maramureşului – ACTUALIZARE

Un alt treilea cetățean ucrainean (cu degerături la membrele superioare și inferioare), din grupul celor patru persoane rătăcite în zona Masivului Pop Ivan, a fost extras, dintr-o râpă, în cadrul misiunii de căutare și salvare de vieți omenești, cu ajutorul elicopterului SMURD din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne.

Este vorba de persoana găsită de cei doi salvatori ucraineni, care au rămas pe timpul nopții cu acesta. Echipajul din elicopterul SMURD i-a acordat ajutorul medical de urgență, iar cetățeanul ucrainean a fost transportat de unitatea mobilă de prim-ajutor (EPA) la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus. Au fost salvați, până în prezent, de echipele de intervenție care au acționat în sistem integrat trei cetățeni ucraineni.

ACTUALIZARE

Unitatea mobilă de prim-ajutor, EPA a revenit la fața locului unde acționează echipele de intervenție în sistem integrat pentru asigurarea ajutorului medical de urgență. În misiunea de căutare și salvare de vieți omenești echipele de intervenție alcătuite din polițiști de frontieră, jandarmi montani, pompieri și salvamontiști au găsit și salvat trei cetățeni ucraineni. Situația în zona montană a fost evaluată de pompierii militari și salvamontiști. Având în vedere faptul că există riscul producerii de avalanșă, iar condițiile meteorologice sunt nefavorabile, este semnalată ceață în Masivul Pop Ivan, operațiunea de extragere/recuperare a persoanei decedate, dintr-o zonă montană greu accesibilă, a fost luată decizia efectuării misiunii în cursul zilei de mâine,7 aprilie 2022. În acest context, echipele de intervenție și elicopterul SMURD din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, care au acționat în sistem integrat se retrag din teren..
În Ucraina au fost găsite și salvate de către autoritățile ucrainene șase persoane. În România au fost găsite și salvate trei persoane de cetățenie ucraineană care au trecut ilegal frontiera de stat a țării noastre. În acest moment nu mai sunt persoane rătăcite în zona Masivului Pop Ivan care să fie căutate în cadrul acestei operațiuni.

Te-ar putea interesa si

SIGHETU MARMAȚIEI – Un nou bolnav de coronavirus confirmat

Vasile Dale

Baia Sprie: Percheziții domiciliare efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Vasile Dale

ARESTAT PREVENTIV: Căvnicarul fără permis și beat criță ce a fost urmărit de poliție avea 2,10 g/l alcool pur în sânge. A fugit și de la locul accidentului

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.