BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

FOTO: Un șofer drogat cu metamfetamină şi amfetamină și care are a provocat un accident rutier soldat cu un rănit grav a fost arestat preventiv

Procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare a dispus, la data de 06.04.2022, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului S.A.C.R. pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive, prevăzută de art. 336 alin. 2 Cod penal şi de vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal. La data de 05.04.2022 faţă de inculpatul S.A.C.R. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul S.A.C.R., care nu are antecedente penale, la data de 02.04.2022, în jurul orei 02:00, a condus un autoturism pe raza municipiului Baia Mare. Fiind sub influenţa unor substanţe psihoactive şi neadaptând viteza la condiţiile de drum (carosabil umed), a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, în urma accidentului rutier rezultând vătămarea corporală a unei persoane (pasager în autovehiculul condus de inculpat), care a suferit leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 85 – 88 zile de îngrijiri medicale.

Analizele toxicologice ale probelor de sânge şi urină recoltate de la inculpat au indicat rezultate pozitive pentru tetracanabinoli (THC), metamfetamină şi amfetamină.

 La data de 06.04.2022, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare. 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. (foto: Dan Florin/facebook.com)

Te-ar putea interesa si

FOTO EXCLUSIV: Cei doi evadați ucraineni au fost prinși în satul Mara, la Desești

Redactie

CARAMBOL DN18: Patru mașini s-au ciocnit la Vadu Izei (galerie foto/video)

Vasile Dale

Gabriel Zetea (PSD): ”Hai să repornim România!”

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.