National

TRAGEDIE: Şase morţi, între care patru copii, după ce un incendiu puternic le-a mistuit casa, în Turda. A fost declanșat planul roșu de intervenţie


Autorităţile din Cluj au declanşat, duminică dimineaţă, Planul Roşu de Intervenţie, după ce şapte persoane, între care cinci copii, au fost găsite inconştiente într-o locuinţă cuprinsă de flăcări. Un singur băiat de 14 ani prezenta semne vitale şi a fost transportat la spital, doi adulţi şi patru copii fiind declaraţi decedaţi.

„Pompierii din cadrul Detașamentelor Turda, 1 și 2 Cluj-Napoca au intervinit în această dimineață, cu trei autospeciale, o autoutilitară pentru transport victime multiple, trei echipaje SMURD și cinci SAJ pentru a acorda asistență medicală de urgență pentru șapte persoane găsite inconștiente, în urma unui incendiu care a cuprins o casă de locuit situată pe strada Nicolae Teclu din municipiul Turda”, a declarat ISU Cluj.

Un băiat de 14 ani, singurul supravieţuitor
Pompierii au intervenit de urgenţă evacuând din două încăperi aflate în flăcări şi inundate de fum, doi adulţi şi 5 copii, cărora li s-a acordat primul ajutor calificat. A fost declanșat planul roșu de intervenție începând cu ora 6.05.

Unul dintre copii, respectiv un băiat de 14 ani, prezenta semnale vitale și a fost transportat de urgență la spital de către un echipaj SAJ.

Au fost aplicate manevre de resuscitare mai bine de o oră pentru patru copii și doi adulți, de către salvatori SMURD, SAJ și pompieri, însă în ciuda eforturilor de puse de echipajele de salvare, nu au fost readuse semnele vitale pentru nici unul dintre aceştia, fiind declaraţi decedaţi. Copiii aveau vârstele cuprinse între 4 şi 10 ani.

Te-ar putea interesa si

VIDEO: Un șofer din Maramureș s-a salvat în ultima clipă din autoturismul care i-a fost cuprinsă de flăcări

Vasile Dale

Gata, vine pacea! Generalul turnător, artistul Gheorghe Turda știe când se va sfârși războiul!

Vasile Dale

SCHIMBĂRILE CODULUI RUTIER DIN 2020: Vorbești la telefon, adio permis pentru 30 de zile

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult