Important

Căsuţe tradiţionale şi preparate cu specific. Cât costă un pachet de Paşte în Maramureş

Maramureșul începe să redevină plai cu flori pentru turiștii interesați să își petreacă sărbătorile de Paște în nordul țării. După ce în urmă cu trei săptămâni, turiștii își anulau rezervările de frica războiului, acum telefoanele sună din nou. Multe unități de cazare au fost deja ocupate în totalitate, la mare căutare fiind căsuțele tradiționale. Aici, un pachet de Paște, cu mâncare tradițională și obiceiuri strămoșești ajunge până la trei mii de lei pentru patru zile.

Dacă la începutul războiului din Ucraina rezervările au fost mai toate anulate, în prag de Paște, Maramureșul este din nou căutat de turişti.Diana Iluț, vicepreședinte ANAT: Avem toate motivele să credem că Paştele anului 2022 va fi unul de poveste. Cu miros de cozonaci proaspăt scoşi din cuptor, cu ouă roşii ciocnite la masă, cu bucurie şi veselie în Maramureşul nostru de poveste.

Iar dacă aruncăm un ochi la meniul care se pregătește pentru Sărbătorile Pascale avem toate motivele să credem că va fi unul memorabil. O porție costă 35 de lei, iar în speranța că turiștii vor trece pragul pensiunii, administratorii au menținut tarifele de anul trecut.

Cosmin Hăzulea, administrator pensiune: Pentru că lumea nu vine dacă nu păstrezi preţul. Că nu sunt salariile la noi ca şi în altă parte.

La mare căutare sunt și în acest an căsuțele tradiționale. Aici, turiștii plătesc până la 3.000 de lei pentru patru zile. Prețul include toate mesele și participarea la obiceiurile zonei.

Roxana Vale, administrator căsuță treadițională: Chiar astăzi am primit nu mai puţin de trei apeluri, trei grupuri de persoane care doreau să-şi petreacă sărbătorile pascale în Maramureş.

Gradul de ocupare în Maramureș este de peste 60 la sută, iar până la Paște, administratorii se așteaptă ca toate unitățile de cazare să fie ocupate în totalitate.

obsevatornews.ro

Te-ar putea interesa si

VIMA MICĂ: Primele cercetări arheologice la Sălnița – „Custura Cetățele” (FOTO)

Vasile Dale

ISU MARAMUREŞ: Măsuri de prevenire a incendiilor de toamnă

Redactie

SE ÎNTÂMPLĂ PE DRUMURILE JUDEŢULUI: Mai multe persoane s-au ales cu dosare penale pentru infracţiuni rutiere

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult