BREAKING NEWSEveniment

Bărbatul care a condus o mașină fără a avea permis și a accidentat o femeie în Baba, apoi a fugit a fost arestat preventiv. Avea 2,72 g/l alcool pur în sânge

Prim procurorul delegat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuş a dispus, la data de 14.04.2022, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului P.I. pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere prevăzută de articolul 335 alineatul 1 Cod penal, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prevăzută de articolul 336 alineatul 1 Cod penal şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia prevăzută de articolul 338 alineatul 1 Cod penal cu aplicarea articolului 38 alineatul 1 Cod penal. La data de 13.04.2022, faţă de numitul P.I. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul P.I., în data de 13.04.2022 a condus un autoturism pe raza localităţii Baba, judeţul Maramureş, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, având o îmbibaţie alcoolice de 2,72 g/l alcool pur în sânge şi ajungând în dreptul imobilului nr. 80 a părăsit partea carosabilă, acroşând cu oglinda din partea dreaptă pe persoana vătămată B.L., cauzându-i leziuni corporale ce necesită pentru vindecare un număr de 1-2 zile de îngrijiri medicale, conform constatările preliminarii, după care a părăsit locul producerii accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie.

La data de 14 aprilie 2022, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Târgu Lăpuş.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Te-ar putea interesa si

OAMENI HARNICI: Căminul Cultural din Remeți pe Someș a intrat în reparații. Se face și o parcare

Vasile Dale

FOTO, VIDEO: TIR cu fier vechi răsturnat în Pasul Mesteacăn

Vasile Dale

Şofer din Baia Mare rănit în accident la Cluj! A intrat cu BMW-ul într-un copac

Redactie

1 mesaj

Nelu buzura aprilie 16, 2022 at 8:12 pm

Acest tip de persoane ,fara permis,alcolemie,și fuga de la locul accidentului ,ar trebui 10 ani de pușcărie și să rămîna fara mașină !!!,în italia dacă BEI LA VOLAN ,amenda este de 2850 euro și confiscarea mașini !, iar aceasta vine pusă în vînzare la lasta judiciară , totodată un dosar penal pentru alcolemie ,legea se mișcă repede fata de romania unde a trebuit 4 ani și 8 luni ,acolo într-un singur an a ieșit în încheiere tot dosarul penal , romania ar trebui să ia exemplu de la italia !!!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.