BREAKING NEWSImportant

Judeţele din România unde s-au angajat cei mai mulţi refugiaţi ucraineni. 87 au locuri de muncă în Maramureș

Aproximativ un sfert din totalul refugiaţilor ucraineni care şi-au găsit un loc de muncă în România s-au angajat la companii din municipiul Bucureşti, potrivit unei situaţii întocmite de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Documentul citat de Agerpres arată că, de la începutul războiului din Ucraina, în România s-au angajat 1.891 de refugiaţi, iar dintre aceştia 452 lucrează în Capitală.

Cele mai căutate judeţe din ţară

În provincie, cei mai mulţi ucraineni care au fugit din calea războiului şi-au găsit de muncă în judeţul Bistriţa-Năsăud, acolo unde au fost încheiate 270 de contracte individuale de muncă. Judeţul Arad a oferit şi el locuri de muncă pentru 167 de cetăţeni ucraineni, în timp ce judeţul Timiş a asigurat posturi pentru 126 de persoane din Ucraina.



Alţi 101 cetăţeni ucraineni lucrează în judeţul Ilfov, 87 în Maramureş, 80 în Cluj, 73 în Satu Mare, 69 în Bihor, 53 în Suceava şi 50 în Braşov.

„Nu sunt locuri de muncă special create”

„Nu sunt locuri de muncă special create pentru cetăţenii ucraineni. Peste tot în ţară sunt locuri de muncă disponibile, însă decizia de a se stabili într-un judeţ sau altul aparţine acestora, de la persoană la persoană”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Numărul total al cetăţenilor din Ucraina care au contracte de muncă în România este de 4.371, însă cea mai mare parte a acestora a obţinut locurile de muncă înainte de 24 februarie 2022. (Sursa: Observator Antena1.ro.)

Te-ar putea interesa si

VIDEO: A ajuns cu autotrenul în gardul unei gospodării din Bârsana. Un stâlp de la rețeaua electrică a fost rupt

Vasile Dale

Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare si a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă si apă uzată din judetul Maramureș, în perioada 2014-2020

Vasile Dale

VIDEO – BORȘA: Fenomen rar, surprins de un grup de turişti pe Pietrosul Rodnei: „Vai, ce tare! Nu l-am văzut înainte”

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult