BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

PE SENS UNIC, DAR ÎN SENS INVERS: Un bărbat din Remetea Chioarului a fost arestat preventiv pentru refuz de recoltare de probe biologice de sânge

Ieri, 15 aprilie,în jurul orei 10.00, polițiștii Biroului Rutier Baia Mare au fost sesizați despre un posibil conducător aflat la volanul unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii rutieri s-au deplasat pe strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, unde au constatat faptul că, un bărbat de 38 de ani din Remetea Chioarului, a condus un autoturism și, întrucât circula pe sens invers, s-a aflat în imposibilitatea de a mai efectua manevre, rămânând blocat. Cetățenii prezenți, observând starea bărbatului, au apelat numărul unic de urgență 112.

Din cauza faptului că bărbatul de 38 de ani ar fi emanat halenă alcoolică și se afla într-o stare de confuzie, polițiștii rutieri i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest. Acesta a refuzat, în continuare fiind condus la Spitalul Județean Baia Mare, unde a refuzat și recoltarea de mostre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz de prelevare mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei , iar ieri, prin ordonanță, față de bărbatul de 38 ani din Remetea Chioarului, a fost luată măsură reținerii pentru 24 de ore. Astăzi, 16 aprilie, în urma prezentării acestuia în fața instanței de judecată, a fost dispusă măsură arestului preventiv pentru 30 de zile.

Ce spune instanța

16.04.2022Ora estimata: 13:30
Complet: Complet JDL 1 penal
Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 2112/P/2022 din 16.04.2022 şi, în consecinţă: În temeiul art. 223 alin 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă, pe o durată de 30 zile, din data de 16.04.2022 până în 15.05.2022 inclusiv, a inculpatului C. I. L., ….., sub acuzaţia de săvârşire a infracţiunii de refuz de prelevare probe biologice, faptă prev. de art. 337 cod penal. Respinge solicitarea apărătorului inculpatului de a se dispune împotriva sa măsura preventivă a arestului la domiciliu. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, inclusiv onorariul apărătorului din oficiu, avocat Bodoni Giovanna, în sumă de 626 lei, ce se va achita din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 16.04.2022, ora 14:00.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  1186/2022  16.04.2022

Te-ar putea interesa si

DRUMARII AU FOST AMENDAȚI: Au ținut în nămeți ore întregi două microbuze pline cu călători în pasul Prislop, la Borșa

Vasile Dale

BAIA MARE, 2022: ”Șobolanii mișună peste tot”. Depozit de gunoi în spatele blocurilor de pe strada Arieșului

Vasile Dale

TRAGEDIE LA MOISEI: TAF răsturnat la Izvorul Negru, un bărbat în vârstă de 49 ani a decedat (foto) – ACTUALIZARE

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.