BREAKING NEWSNationalRecomandate

VIDEO. Cine sunt slovacii care au plănuit un omor la comandă și au traficat droguri în valoare de 22 milioane de euro? Capturați într-un hotel din Satu Mare

Roman Cervenka și Roman Kucera sunt cei doi infractori deosebiți de periculoși arestați într-un hotel din municipiul Satu Mare. Indivizii au intrat ilegal în România și erau urmăriți de polițiști inclusiv pentru planificarea unui omor la comandă.

CERVENKA ROMAN (47 ani) – în prezent reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Județean Satu Mare, pe o durată de 15 zile, începând cu data de 15 aprilie 2022 până la data de 29 aprilie 2022.

KUCERA M. ROMAN (36 ani) – în prezent reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Județean Satu Mare, pe o durată de 15 zile, începând cu data de 15 aprilie 2022 până la data de 29 aprilie 2022, inclusiv.

Cei doi slovaci erau urmăriţi internaţional pentru apartenenţă la un grup infracţional organizat şi trafic de droguri şi cercetaţi pentru planificarea unui omor la comandă, au fost prinşi într-un hotel din Satu Mare, anunţă IGPR, care precizează că cei doi aveau acte de identitate falsificate şi arme albe.

Conform informațiilor PresaSMcei doi erau considerați extrem de periculoși și erau căutați în conexiune cu mai multe infracțiuni săvârșite în Slovacia, în zona Trnava și Bratislava fiind cunoscuți că aparțineau unei grupări de crimă organizată.

Aceștia căutați de autoritățile din Slovacia încă din 2019, au fugit din țară și s-ar fi stabilit mai mult timp în Ucraina. Pentru a reuși să scape de poliție, cei doi se ascundeau sub identități false.

Autoritățile din Slovacia au fost convinse că, în urma războiului, cei doi vor încerca să fugă din Ucraina și au contactat autoritățile din țările vecine, cooperând cu polițiștii din țara noastră pentru prinderea celor doi.

La data de 13 aprilie 2022, în urma investigaţiilor derulate de poliţiştii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi a cooperării internaţionale, au fost depistaţi şi reţinuţi 2 cetăţeni slovaci, urmăriţi internaţional pentru participare la un grup infracţional organizat şi trafic ilicit de droguri de mare risc. Astfel, la solicitarea autorităţilor slovace, a fost declanşată o operaţiune, având ca obiectiv localizarea şi reţinerea a doi cetăţeni slovaci, urmăriţi internaţional, unul dintre ei fiind mediatizat şi prin intermediul E.N.F.A.S.T. (European Network for Fugitive Active Search Teams) – www.eumostwanted.eu, cu sprijinul EUROPOL”, anunţă sâmbătă IGPR.

Cei doi se sustrăgeau arestării preventive pentru comiterea infracţiunilor de apartenenţă la un grup infracţional organizat şi trafic de droguri, fiind cercetaţi şi într-un alt dosar penal instrumentat de autorităţile slovace, pentru planificarea unui omor la comandă (faptă neconsumată).

Începând cu anul 2015, cei doi ar fi constituit un grup infracţional organizat, împreună cu alte persoane, prin intermediul căruia ar fi produs şi vândut droguri de mare risc, în valoare de peste 22 de milioane de euro.

Datele furnizate de F.A.S.T. Slovacia (Fugitive Active Search Teams) au arătat că bărbaţii sunt deosebit de violenţi, posibil înarmaţi, existând informaţii că ar fi trecut, fraudulos, frontiera în România.

„Activităţile specifice derulate în România de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi a Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, au condus la depistarea celor 2 bărbaţi, în incinta unui hotel, în municipiul Satu Mare. Asupra lor au fost găsite acte de identitate falsificate şi arme albe”, precizează IGPR.

Cei doi au fost prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea şi Curţii de Apel Oradea, fiind arestaţi preventiv, pentru 30 de zile. De asemenea, a fost declanşată procedura de predare către autorităţile slovace.

Activităţile investigative au fost efectuate de către F.A.S.T. România (Serviciul Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale), sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, cu sprijinul S.I.A.S. şi D.O.S.

Totodată, s-a beneficiat de sprijinul compartimentelor urmăriri din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Bihor şi Satu Mare.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Un maramureşean a ajuns cu maşina în şanţ în urma unui accident produs pe DN VOCE

Redactie

GROŞI / ACTUALIZARE: Accident rutier, trei maşini implicate, şapte victime. Ce spun poliţiştii

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO ȘOCANT: Tânăr din Borșa înjunghiat în fața unui local din Vișeu de Sus. Bătaia ar fi pornit de la o fată (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.