BREAKING NEWSEvenimentNationalRecomandate

FOTO: Declarații șocante: ”Furturile din Maramureș nu au fost urmate de condamnări nici până astăzi” spune ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor despre pădurile defrișate

”Imaginile de mai jos vin, de obicei, cu etichetele „defrișare”, „furt” și alte asemenea. Spre deosebire de furturile din județul Maramureș, care nu au fost urmate de condamnări în procese penale nici până în ziua de astăzi, aceste poze de mai jos vin din Munții Bistriței și arată un dezastru ecologic provocat de natură, de furtunile de acum 5 ani.

Imaginile cu puieții de 2-3 ani ne prezintă, însă, o abordare responsabilă, legală și orientată spre viitor. După exploatarea masei lemnoase doborâte de furtună, au fost plantați pe cele aproximativ 600 de hectare peste 2 milioane de puieți.

În câțiva ani, vom avea pe acești versanți o pădure superbă, tânără, îngrijită. În locul habitatului distrus vom putea admira o pădure sănătoasă de molid.

În trei cuvinte: Profesionalism. Responsabilitate. Exploatare durabilă. Totodată în anul 2022 vom evalua toate habitatele degradate din Natura2000, și în 2023 plantăm puieți pentru a începe regenerarea siturilor.

Daca aveți cunoștință de activități de tăieri masive de păduri vă rugăm să sesizați Garda Forestieră din județul Dumneavoastră” a scris pe rețeaua de socializare, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor din Guvernul României, Tanczos Barna.

Te-ar putea interesa si

AJUNGEM CA ÎN SECTORUL LUI CLOTILDE? În weekend în cartierul Vasile Alecsandri din Baia Mare ghenele mustesc de gunoi și dau pe-afară

Vasile Dale

ULTIMĂ ORĂ: Percheziții de amploare ale mascaților din Satu Mare pe strada Păltinișului din Baia Mare, dar și în Negrești-Oaș și Satu Mare (FOTO)

Vasile Dale

TREI VEHICULE IMPLICATE: Maramureșean implicat într-un carambol produs lângă Gherla (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.