Eveniment

Tânăr din Şindreşti, reținut după ce a făcut accident şi a părăsit locul faptei

Sâmbătă, 30 aprilie, la ora 21.22, polițiștii din Baia Sprie au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că pe D.N. 18, strada Câmpului din oraș, a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 16 ani din Baia Sprie, a condus un motociclu, având direcția de deplasare dinspre municipiul Baia Mare, ajuns pe strada Câmpului, a fost acroșat de un autoturism, aflat în manevra de depășire, încălcând marcajul longitudinal continuu.

După producerea impactului, conducătorul autoturismului a părăsit locul faptei fără încuviințarea polițiștilor. Tânărul de 16 ani a suferit vătămări corporale, fiind transportat la spitalul din Baia Mare pentru efectuarea de investigații medicale.

Ieri, 01 mai, în urma activităților de cercetare și investigare efectuate, polițiștii din Baia Sprie, în strânsă colaborare cu cei ai Postului de Poliție Dumbrăvița, au reușit identificarea autoturismului în localitatea Șindrești, comuna Dumbrăvița și a persoanei bănuite de comiterea faptei, respectiv un tânăr de 20 de ani din Șindrești.

Ca urmare a activităților de cercetare penală, față de tânărul de 20 de ani a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunilor de părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției și vătămare corporală din culpă.

Polițiștii maramureșeni la datorie în acest week-end. Sute de sancțiuni contravenționale aplicate

În perioada 29 aprilie- 01 mai, în baza unor acțiuni desfășurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere de orice fel și combatarea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, toate arterele de drum din județ au fost acaparate de polițiștii maramureșeni.

Astfel, polițiștii maramureșeni au aplicat 326 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195 din 2002, din care 157 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Ca măsuri complementare, polițiștii au dispus reținerea a 66 permise de conducere, dintre acestea 24 fiind pentru nerespectarea vitezei legale și 11 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. De asemenea, au fost retrase 24 certificate de înmatriculare.

În această perioadă, polițiștii maramureșeni au întocmit 17 dosare penale, marea majoritate fiind pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorilor auto cu aparatul etilotest, cele mai mari valori au fost înregistrate de polițiștii din Vișeu de Sus, Șomcuta Mare și Târgu Lăpuș.

Trei bărbați de 21, 32 și 52 de ani au condus autoturisme pe drumurile publice aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, având rezultate de 0,95, 0,96 și 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO: TRAGEDIE LA BUDEŞTI – O fată de 21 ani a decedat după ce un şofer beat s-a izbit cu maşina de un stâlp – ACTUALIZARE

Redactie

Căutat de poliţiştii din Caraş Severin: Autoturism în valoare de 70.000 de euro depistat în Baia Mare

Vasile Dale

REVOLTA IN BAIA MARE: LICEENI DE LA SINCAI SI LUCACIU AJUNSI LA SPITAL DUPA BANCHETUL DE LA CARPATI (PREMIERA/ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.