Sport

PENTRU PRIMA DATĂ: ACS Extrem Rivulus din Baia Mare aduce circuitul mondial de skateboarding World Rookie Tour și în România

Circuitul World Rokie Tour este singurul concurs oficial, cu puncte, pentru sportivii sub 19 ani. Pe baza acestui punctaj se stabilește ierarhia mondială la două categorii de vârstă : groms (sub 16 ani) și rookies (sub 19 ani). În România nu a existat niciodată un concurs de skateboarding oficial, cu punctaj în clasamentul mondial, acest lucru fiind prima șansă și pentru riderii români de a se afirmă în lumea skateboardingului mondial.

Avem onoarea de a găzdui prima etapă din acest sezon a circuitului WRT în orașul Baia Mare, în intervalul 9-12 iunie. Este o onoare pentru Baia Mare, dar și pentru România, faptul că apărem în calendarul oficial al competițiilor de skateboarding, alături de orașe ca Lisabona, Innsbruck, Tokyo, Atena, Manchester, Praga, Budapesta, San Francisco și Hamburg.

Skateboardingul este un sport olimpic și prin acest eveniment se încearcă cultivarea acestui spirit sportiv tinerilor români, să vină să încerce un sport cool și trendy, care presupune foarte multă muncă și sacrificii. Cel mai bun ambasador este tânărul băimărean Patric Iluţ, în vârstă de 13 ani, locul 2 în clasamentul mondial WRT anul trecut (2021) la categoria sub 16 ani, candidat la obținerea titlului suprem pentru acest sezon, la categoria lui de vârstă, și o mare speranța pentru Jocurile Olimpice de Tineret de la Maribor, de anul viitor.

Formatul concursului din Skatepark Baia Mare este de tip OPEN, adică poate participa orice sportiv sub 19 ani, chiar dacă nu este legitimat la nici un club sau nu aparține vreunei Federații Naționale (în România nu există încă Federație de Skateboarding).

La concurs sunt așteptați circa 70 de sportivi din străinătate, dar și din România. Spectacolul este garantat de prezența atleților de top, dornici să urce în ierarhia mondială!

Te-ar putea interesa si

ROKFIT: Vişeuanul Cătălin Grad, un exemplu de pasiune pentru sănătate

Redactie

Competiții interinstituționale la Jandarmeria Maramureș – Cupa Jandarmeriei la Minifotbal și Șah

Redactie

FOTBAL FEMININ U15: ACS Fotbal Feminin Baia Mare – CS United Bihor 6-5 (4-2). Andreea Cândea a marcat 5 goluri

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.