Important

„ATINGERI NEDORITE”: Campanie de prevenire privind abuzul sexual

Campania „Atingeri Nedorite”, lansată, în noiembrie anul trecut, de către Poliția Română și Asociația Telefonul Copilului, finanțată de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, a ajuns la final.
Polițiștii de prevenire au derulat 36 activități preventive în 29 unități de învățământ și o casă de tip familial din județ. La activități au participat 1180 de elevi și 48 de cadre didactice.

Informațiile transmise elevilor au fost despre formele violenței sexuale, profilul agresorilor, modul de operare al acestora, modalitățile de prevenire a victimizării și cui se pot adresa pentru a cere ajutor.



Au aflat că pot apela gratuit numărul de telefon 116 111, linia europeană de asistenţă pentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului. De asemenea au aflat că pot cere ajutor prin accesarea platformei online a organizației https://www.116111.ro sau prin expedierea unui e-mail la adresa [email protected]

Violența sexuală este un fenomen social cu consecințe extrem de grave în dezvoltarea psiho-socială a copilului. Un copil abuzat sexual va fi traumatizat pentru tot restul vieții. Trauma prin care va trece îi va influența toate relațiile interumane ulterioare. Mai mult decât atât acești copii cu ușurință pot să devină victime ale consumului de droguri, ale suicidului, ale comportamentelor delincvente și chiar să devină la rândul lor abuzatori sexuali.

Toate actele de violență sexuală au un element comun, absența consimțământului. Orice formă de constrângere de incapacitate sau înșelăciune în privința unui comportament ori act sexual are efectele unei violențe sexuale.
Nu toate formele de violență sexuală sunt evidente. Uneori abuzatorii apelează la forța fizică, alteori constrângerea se face mai subtil, în deosebi atunci când agresorul este o persoană cunoscută, chiar apropiată victimei sau o persoană care beneficiază de respect în comunitate.

Pentru ca numărul cazurilor de copii abuzați sexual să nu persiste, este important ca fiecare dintre noi să continuăm procesul de informare al copiilor/tinerilor cu privire la aceste aspecte. Astfel polițiștii de prevenire vă îndeamnă pe dvs., părinți, profesori, apropiați ai copiilor să-i ascultați, să-i informați și să le oferiți suport atunci când au nevoie.

Te-ar putea interesa si

PLANURI NEREUŞITE: Hoţi împiedicaţi de un vecin vigilent, un altul prins în flagrant când încerca să fure medicamente dintr-o farmacie

Vasile Dale

Realizările Liceului„Alexiu Berinde” din Seini, în urma includerii într-un program destinat liceelor tehnologice agricole

Redactie

Ionel Bogdan: Consiliul Județean Maramureș este prima administrație județeană din țară care va produce energie verde

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult