Important

Lacul de acumulare Strâmtori-Firiza, golit parțial pentru lucrări de amenajare

Prefectul Rudolf Stauder, președintele C.J.S.U. Maramureș, a declarat că s-a primit de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș o adresă în care se precizează că vor fi executate lucrări la amenajarea hidrotehnică Strâmtori-Firiza. Lucrările pentru decolmatarea prizei golirii de fund, înlocuire grătar și montare batardou pe priză se vor realiza cu sprijinul scafandrilor.

Pentru executarea lucrărilor se va proceda la golirea parțială a lacului de acumulare Strâmtori-Firiza. Golirea parțială a lacului de acumulare se va realiza pe baza unui program bine stabilit, iar umplerea lacului de acumularea se va efectua tot în baza unui program, dar dependent de debitul afluentului în lacul de acumulare. Pe toată durata executării lucrărilor se interzice accesul în cuveta lacului de acumulare, atât în zona malurilor, cât și a luciului de apă.

De asemenea, va fi monitorizată alunecarea de teren/tasarea zonei adiacente drumului de legătură Baia Mare-cartier Firiza. În perioada de realizare a lucrărilor de reparații se va asigura cu prioritate alimentarea cu apă a municipiului Baia Mare, respectiv exploatarea barajului Strâmtori-Firiza în condiții de maximă siguranță, a mai precizat prefectul de Maramureș.



Te-ar putea interesa si

ACTIVITĂŢI DE PREVENIRE: Pe drumurile publice pentru verificarea autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau marfă

Vasile Dale

SMART ELECTRICAL SOLUTIONS – PARTENERUL TĂU DE ÎNCREDERE ÎN PROGRAMUL CASA VERDE FOTOVOLTAICE

Vasile Dale

Maramureșenii se pot testa gratuit și anul acesta pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult