Important

PLANETARIU BAIA MARE: Expoziție temporară – ”Cer liber”

Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare vă invită la vernisajul expoziției temporare ”Cer liber”. Evenimentul va avea loc miercuri, 22 iunie 2022, ora 17:00, la sediul muzeului din Baia Mare, strada George Coșbuc 16.
Un ”cer liber” înseamnă în primul rând condiții optime pentru observații astronomice, astfel încât explorarea spațiului extraterestru și schimbul de expertiză să se poată desfășura în condiții optime.
Obiectivul principal al acestui proiect este de a ne manifesta solidaritatea față de colegii noștri din țara vecină, onorând astfel cercetările și descoperirile din astronomia ucraineană. În același timp, dorim să oferim o mică încântare cetățenilor ucraineni care s-au refugiat în România, iar în acest mod contribuim la acomodarea lor în comunitatea noastră.
Expoziția este o acțiune din cadrul parteneriatului public – privat încheiat între Asociația Street Astronomy – Ucraina și Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare și va fi prezentată în limbile română, ucraineană și engleză. Evenimentul va fi însoțit de prezentarea în cupolă a spectacolului digital full-dome ”Satelix” cu versiunea audio în limba ucraineană.

Te-ar putea interesa si

ISU MARAMUREŞ: SALVATORII JUDEŢULUI, LA BILANȚ

Redactie

VITEZOMANII, ÎN CONTINUARE ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR MARAMUREŞENI: Radare în cascadă pe şoselele cu risc de accidente

Vasile Dale

ANTI-VIOLENŢĂ: Povestea bullying-ului… predată de adjunctul Inspectoratului de Poliție Maramureș – comisar șef Gherman Mihai

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult