BREAKING NEWSImportant

Polițiștii de prevenire și antidrog la tabăra de Karting din Baia Mare

Pentru că e perioada vacanței, când taberele și-au deschis porțile, polițiștii de prevenire și cei de la antidrog au considerat oportun să fie prezenți la tabăra de karting pentru a discuta cu copiii despre pasiunea pentru mașini și cea pentru droguri.

Copiii ne-au împărtășit cunoștințele lor despre droguri, despre consumul de alcool, tutun și zahăr și au experimentat starea pe care o simt cei care sunt sub influența consumului de alcool și droguri prin utilizarea ochelarilor care simulează consumul acestor substanțe.

S-au plimbat printre jaloane, s-au dat cu trotineta, au încercat și cu bicicleta și au constatat cât poate fi de periculos și doar să mergi pe picioarele tale atunci când creierul este inundat de aburii alcoolului sau ai drogurilor.

Copiii au declarat că preferă să rămână la pasiunea lor, cea pentru karting, care este mult mai distractivă, chiar dacă folosind viteza pot să se confrunte cu unele pericole, însă în cadrul taberei totul este în siguranță și au parte numai de distracție.

Polițiștii de prevenire au mai adus în discuție o temă de actualitate, cea a siguranței în mediul online, tot pentru că e vacanță și tentația de a petrece mai mult timp pe calculator, pe jocuri sau pe rețelele de socializare este mai mare.

Copiii au primit câte o broșură cu măsuri preventive și cu date statistice privind atacurile cibernetice și pornografia infantilă, rezultate din studiul realizat la nivel național prin Proiectul Ro Cyberex.

Activitățile din tabăra de karting vor continua pe toată perioada desfășurării acesteia, polițiștii dorind să stea de vorbă cu cât mai mulți copii, pentru a-i ajuta să înțeleagă consecințele adoptării unor comportamente nesănătoase și a-i ajuta să găsească alternative sănătoase.

Te-ar putea interesa si

ZIUA ŞTAFETEI: Elevi băimăreni, interesaţi de profesia de poliţist

Vasile Dale

EXCLUSIVITATE – CITITORII NOȘTRI: Cinci spargeri cu prejudicii de peste 10.000 de euro comise în Baia Mare. Autorii neidentificați

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: POVESTE DE GROAZĂ La Târgu Lăpuş. Și-a agresat soția, a încuiat-o în garaj apoi s-a izbit de o mașină parcată. Polițiștii ar fi găsit substanțe halucinogene în mașină (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult