BREAKING NEWSImportant

BAC 2022 – Un candidat de la Liceul Petru Rareș Tg. Lăpuș și doi de la CN Gheorghe Șincai Baia Mare au obținut media 10 la probele scrise

Ministerul Educației a publicat astăzi, 27 iunie, ora 10:00, primele rezultate (înainte de soluționarea contestațiilor) obținutede către absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022.

La nivelul județului Maramureș s-a înregistrat o promovabilitate de 71,49%, respectiv pentru promoția curentă este de 77,16% și 28,29% pentru promoțiile anterioare. În 2021, rata de promovare a fost de 66,54%.

Trei candidați (doi de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare și unul de la Liceul Teoretic „Petru Rareș” Târgu Lăpuș) au obținut medii de 10 la probele scrise. Pe discipline de examen, au fost notate cu 10 lucrările a 243 de candidați:

  • Limba și literatura română: 20;
  • Limba și literatura maternă: 3;
  • Proba obligatorie a profilului 101 (Matematică – 52 / Istorie – 49);
  • Proba la alegere a profilului și a specializării: 119 (Anatomie – 51, Biologie – 2, Chimie – 13, Filozofie – 1, Fizică – 9, Geografie – 4, Informatică – 15, Logică – 22, Psihologie – 1, Sociologie – 1).

Rezultatele au fost afișate atât în mediul online, cât și în centrele de examen, cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR).

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 27 iunie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) vor fi anunțate în data de 1 iulie.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să parcurgă, cumulat, următoarele etape/condiții:

  1. recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  2. susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  3. media notelor obținute la probele scrise trebuie să fie 6 (cel puțin).

Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș

Te-ar putea interesa si

ECLUSIV FOTO: TRAGEDIE ÎN LĂPUȘ – Un bărbat a fost găsit spânzurat

Vasile Dale

Noi decizii ale CJSU Maramureș: În Boiu Mare, Petrova, Vișeu de Jos, Ardusat și Recea devine obligatorie purtarea măștii de protecție, iar şcolile trec în scenariul 3

Redactie

ACCIDENT: MOTOCICLIST ACROȘAT ÎN SENSUL GIRATORIU DIN APROPIEREA JANDARMERIEI (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.