BREAKING NEWSImportant

Județul Maramureș va fi promovat la Washington, DC

Consiliul Județean Maramureș a răspuns invitației Ambasadei României în Statele Unite ale Americii și Institutului Cultural Român de la New York și se va alătura evenimentului Romanian Weekend at the Wharf, care va avea loc în perioada 9-10 iulie, la Washington, DC.

Manifestările vor avea loc în contextul aniversării celor 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA și vor oferi participanților oportunitatea de a lua contact cu creația folclorică, meștușugurile populare și gastronomia tradițională, într-un cadru care își propune redarea cât mai fidelă a spiritului autentic românesc.

Alături de reprezentanții Consiliului Județean Maramureș, la eveniment vor mai fi prezenți artiști din cadrul Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, dar și îndrăgiții meșteri populari Daniel Leș și Petru Codrea. Momentele artistice, reprezentațiile de meșteșugit, expozițiile de straie populare și degustările de bucate tradiționale și vin sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de către organizatorii Romanian Weekend at the Wharf.

Pe scena din capitala Statelor Unite ale Americii vor mai urca și alți artiști români, care vor încânta publicul cu un repertoriu variat și reprezentații inedite. Totodată, sub patronajul Ambasadei României în Statele Unite ale Americii, prima zi a evenimentului se va încheia cu o seară maramureșeană.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Te-ar putea interesa si

Prapad in Maramures. Zona statiunii Izvoare devastata de furtuna. Baia Mare sub ape. O femeie ranita (Foto/Video)

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO/VIDEO: Impact violent între un autobuz și un TIR în Tisa, pe DN18 (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

TRASEUL CAVNIC: Unul din locurile pe care nu ai voie să le ratezi în Maramureş

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult