BREAKING NEWSImportant

O zi de vacanță în compania oamenilor legii

Miercuri, 29 Iunie, pentru că a fost sărbătoare, iar în lumea satului oamenii au răgaz de povești doar în duminici și sărbători, conducerea a două unități de învățământ, de la Petrova și Vișeu de Jos, cu sprijinul Primăriei și al Poliției, au organizat pentru copii o zi de vacanță mai altfel, în compania polițiștilor.

Astfel polițiști de la Serviciul Rutier, Biroul Siguranța Școlară împreună cu cei de prevenire s-au alăturat colegilor din teritoriu pentru a le transmite copiilor cât mai multe informații importante pentru siguranța lor în perioada vacanței și nu numai.

Astfel polițiștii rutieri au recapitulat cu elevii regulile de circulație, măsurile preventive necesare pentru siguranța lor atunci când sunt pietoni, când circulă cu bicicleta, sau rolele.

Polițiștii de la Biroul Siguranța Școlară au abordat tema consumului de substanțe interzise și consecințele acestuia, atât în plan fizic cât și penal. Elevii au aflat că îndemnul, oferirea de substanțe precum și tolerarea consumului sunt acțiuni/ fapte care intră în sfera penalului.

Polițiștii de prevenire le-au prezentat elevilor pericolele cu care se pot întâlni în lumea virtuală, dar și măsurile preventive pe care să și le ia atunci când navighează pe internet. De asemenea le-au prezentat modul în care este indicat să reacționeze atunci când se pierd de părinți, cui și cum pot să ceară ajutor. În acest context le-au reamintit numărul de urgență pe care îl pot apela atunci când sunt în pericol și situațiile în care nu pot să-l apeleze, pentru a nu pune în pericol viața altcuiva, care are cu adevărat nevoie de ajutor.

De asemenea elevii au avut ocazia să vadă două tipuri de autospeciale de poliție, laboratorul rutier și autospeciala cu compartiment de protecție și supraveghere video.

Elevii au fost liberi să adreseze întrebări, pentru a-și clarifica unele noțiuni sau unele situații cu care s-au confruntat, precum și pentru a afla modalități optime de a reacționa în diferite situații mai dificile.

Polițiștii doresc tuturor copiilor o Vacanță în Siguranță!

Te-ar putea interesa si

VIDEO – Incendiu violent la fostul turn de apă din spatele agenției Tarom din Baia Mare

Vasile Dale

ESTE OFICIAL!!! Borșa va fi din nou gazda Campionatului Național de Schi Alpin dar și a Cupei Balcanice

Vasile Dale

Primul român care a adus o medalie europeană la culturism, băimăreanul Vasile Ardel a murit astăzi

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.