Important

BINE DE ŞTIUT: Două artere destinate controlului autocamioanelor, la PTF Petea

Începând cu data de 10 iulie a.c., de la ora 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea (judeţul Satu Mare), pe sensul de ieşire din ţară sunt operaţionale două artere destinate controlului autocamioanelor.

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, de la 1 ianuarie 2007, controlul de frontieră pe sensul de ieșire din România are loc pe teritoriul statului maghiar, în conformitate cu acordul bilateral dintre statul român şi statul maghiar privind efectuarea controlului comun, după principiul ONE STOP CONTROL. Conform configuraţiei punctului, pe sensul de ieşire din ţară sunt şase artere plus o a şaptea destinată controlului autocamioanelor.
În ultimii ani, valorile de trafic au crescut semnificativ în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, atât la autovehicule, cât – mai ales – la autocamioane. La volumul foarte ridicat de automarfare prezente pe sensul de ieşire din România, de cele mai multe ori o arteră de control era insuficientă, ceea ce ducea la creşterea timpilor de aşteptare pentru formalităţile de frontieră la ieşirea din ţara noastră, respectiv intrarea în statul vecin – Ungaria.
Începând de aseară, controlul de frontieră se face tot pe teritoriul maghiar, conform acordurilor în vigoare, cu menţiunea că locația destinată controlului automarfarelor a fost reconfigurată ca și infrastructură rutieră. Se efectuează în continuare în imediata proximitate a liniei de frontieră, aşa încât întreaga activitate din punct, pe sensul de ieşire din România să nu fie afectată. Sunt, aşadar, disponibile, două artere de control destinate camioanelor. Poliţia de Frontieră Satu Mare a luat toate măsurile logistice şi de personal pentru a asigura operativitatea controlului de frontieră, pentru ca timpii de aşteptare pentru ieşirea din ţara noastră să fie cât mai scăzuţi.
La finalul săptămânii trecute, Punctul de Trecere a Frontierei Petea a fost tranzitat de către 28.000 de persoane, care călătoreau cu aproximativ 10.200 mijloace de transport. În ce privește numărul autocamioanelor care s-au prezentat la controlul de frontieră pentru ieșirea din România, în același interval de timp, acesta a fost de peste 640 de automarfare.
„Recomandăm participanților la traficul transfrontalier consultarea aplicației trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituției www.polițiadefrontiera.ro, unde informațiile despre timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei sunt actualizate în timp real”, spun reprezentanţii ITPF Sighet.

Te-ar putea interesa si

Deputații liberali Călin Bota și Florin Alexe l-au interpelat pe ministrul Economiei pe tema ecologizării perimetrelor miniere închise din Maramureș

Vasile Dale

RAPORTARE 10 APRILIE: 812 cadre medicale sunt infectate în România cu noul coronavirus

Vasile Dale

PLIMBARE CU BICICLETA DE ZIUA UNIVERSALĂ A IEI ÎN CADRUL ACȚIUNII ”CU IA PE BICICLETĂ”

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.