Important

Şoferul beat, drogat şi fără permis, care a distrus trei maşini şi a fugit de la locul accidentului, a fost arestat preventiv

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare a dispus, la data de 13.07.2022, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului C.I.C. pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art. 335 al. 1 Cod penal și de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, prevăzută de art. 336 al. 1 Cod penal, fiecare cu aplicarea art. 41 al. 1 Cod penal ( recidivă), ambele cu aplicarea art. 38 al. 2 Cod penal.

La data de 12.07.2022, faţă de numitul C.I.C. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul C.I.C., în data de 12.07.2022, în jurul orei 10:07, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și avea în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală a condus un autoturism pe raza municipiului Baia Mare, circumstanțe în care a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar pe B-dul Unirii din municipiul Baia Mare; după impact, inculpatul C.I.C. a efectuat un viraj dreapta intrând în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar, iar după avarierea ambelor autoturisme, inculpatul C.I.C. a plecat de la locul evenimentelor rutiere, conducând autoturismul pe raza municipiului Baia Mare, înspre strada Luminișului, locație în care a fost identificat de organele de poliție.

Analiza toxicologică a probei de sânge recoltată de la inculpat a indicat o îmbibație alcoolică de 1,15 g/l alcool pur în sânge.

La data de 13.07.2022, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Te-ar putea interesa si

BEAT LA VOLAN: Arestat pentru 30 de zile după ce a accidentat un pieton pe bd. Decebal.

Redactie

Despre prevenirea criminalității în mai multe școli din Maramureș

Redactie

PRACTICĂ: Încă un stagiu de practică la Jandarmeria Maramureș

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.